Τρεις μεταμοσχεύσεις σε ένα 24ωρο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

srg0.medium.jpg

Τρεις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων σε ισάριθμους ασθενείς πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη παρά τις ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό. Τα όργανα ενός 55χρονου που κατέληξε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της πόλης, αποτέλεσαν δώρο ζωής για έναν 14χρονο και έναν 50χρονο στους οποίους μεταμοσχεύτηκαν οι νεφροί, καθώς και για 60χρονο στον οποίο μεταμοσχεύτηκε το ήπαρ. Οι κερατοειδείς του 55χρονου δωρητή αφαιρέθηκαν και θα μεταμοσχευτούν τις επόμενες ημέρες στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου, Βασίλης Παπανικολάου, η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών στους οποίους έγινε η μεταμόσχευση νεφρού εξελίσσεται πολύ καλά, ενώ προς το παρόν είναι κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς, στον οποίο μεταμοσχεύτηκε το ήπαρ.

«Είναι κατόρθωμα να γίνονται τρεις μεταμοσχεύσεις σε ένα 24ωρο με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υλικών στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων. Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, δεν υπάρχουν χειρουργοί, δεν υπάρχουν νοσηλευτές. Όσοι υπάρχουν, λειτουργούν χωρίς κανένα κίνητρο με αφοσίωση και αυτοθυσία. Τα υλικά κάθε μέρα λιγοστεύουν και ό,τι χαλάει δεν αντικαθίσταται, ενώ ανταλλακτικά δεν υπάρχουν. Στο Ιπποκράτειο είναι το μοναδικό Κέντρο στην Ελλάδα όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος, παγκρέατος και παγκρεατικών νησίδων, καθώς και μεταμοσχεύσεις νεφρού σε παιδιά, ενώ είναι ένα από τα πέντε Κέντρα Μεταμοσχεύσεων νεφρού σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, οι ελλείψεις μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν και παρά τις υποσχέσεις που είχαμε από τέσσερις υπουργούς Υγείας, η Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου εξακολουθεί να αγνοείται παντελώς» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons