Το υπουργείο Υγείας μειώνει τα λειτουργικά έξοδα κατά 2 εκατ. ευρώ

ypoyrgeio_ygeias.medium.jpg

Σημαντική μείωση του συνολικού κόστους για μισθώματα, της τάξεως των 2.273.115 ευρώ, προέκυψε από μια σειρά ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη για τη στέγαση δομών του σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η μείωση επιτεύχθηκε μετά τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) για τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για τη στέγαση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Οι ενέργειες αυτές αφορούν την αποδέσμευση χώρων, οι οποίοι ενοικιάζονταν χωρίς να χρησιμοποιούνται, τη μετεγκατάσταση δομών σε κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου και την επαναδιαπραγμάτευση του ύψους του μισθώματος στις περιπτώσεις δομών της ΠΦΥ, που κρίθηκε αναγκαίο να συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η εξοικονόμηση πόρων στις πρώτες τρεις υγειονομικές περιφέρειες

Συγκεκριμένα, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια υπήρχαν 44 Μονάδες Υγείας – Τοπικά Ιατρεία σε μισθωμένα κτίρια με συνολικό μηνιαίο κόστος 293.161 ευρώ και ετήσιο κόστος 3.517.934 ευρώ.

Έως σήμερα έχει γίνει διαπραγμάτευση σε 26 κτίρια, εκ των οποίων σε 9 έχει επιτευχθεί μείωση του ενοικίου. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 11 μεταστεγάσεις – συγχωνεύσεις δομών ΠΦΥ. Από τις ενέργειες αυτές, το μηνιαίο κόστος για μισθωμένα κτίρια έχει διαμορφωθεί σε 226.846 ευρώ και το ετήσιο κόστος σε 2.722.155 ευρώ.

Επίσης, διαμορφώθηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στο Κ.Υ. Ραφήνας -Πικερμίου, κεντρική αποθήκη, στην οποία μεταφέρθηκαν τα υλικά από την κεντρική αποθήκη του ΙΚΑ στον ‘Αλιμο, αποδεσμεύοντας κτήριο το οποίο κόστιζε Euro45.000 το μήνα.

Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη – σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας – διαδικασίες για τη διαμόρφωση χώρων υποδοχής των υπηρεσιών της Μονάδας Υγείας Αθήνας σε ιδιόκτητα κτίρια της 1ηςΥΠΕ (Λένορμαν – Ακαδημίας 58), ενέργεια η οποία εκτιμάται ότι θα επιφέρει μηνιαίο όφελος 20.500 ευρώ και ετήσιο 246.000 ευρώ.

Εκκρεμεί ακόμα, η μεταφορά του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου σε ιδιόκτητο κτίριο του ΕΚΑ από την οποία θα εξοικονομηθούν 14.653 ευρώ μηνιαίως και 175.836 ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά στη 2η Υ.ΠΕ.- που έως τώρα κάθε χρόνο επιβαρυνόταν ο κρατικός προϋπολογισμός, για τη στέγαση των μονάδων ΠΕΔΥ 1.976.910 ευρώ – στο εξής το κόστος αυτό θα ανέρχεται στα 982.505 ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί η ελάφρυνση από τα λειτουργικά έξοδα, η οποία υπολογίζεται περίπου στο 1/3 της εκάστοτε δαπάνης ενοικίου.

Στην 3η Υ.ΠΕ, από τις μονάδες που μεταφέρθηκαν ή συγχωνεύτηκαν προκύπτει εξοικονόμηση δημόσιων πόρων 482. 931 ευρώ ετησίως.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons