Στήριξη σε 1.800 ανασφάλιστους καρκινοπαθείς από το «Νοιάζομαι»

karkinos.medium.jpg

Περισσότεροι από 1.800 ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς στηρίχτηκαν από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Νοιάζομαι» που ιδρύθηκε στο νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης με σκοπό να παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και κάλυψη στους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους ογκολογικούς ασθενείς.

Τα στοιχεία παρουσίασε η τέως διοικήτρια του νοσοκομείου Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του «Νοιάζομαι», στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και με τίτλο «Η ζωή είναι γυναίκα».

Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.811 ασθενείς που ζήτησαν να ενταχθούν στο «Νοιάζομαι» μέσα στη διετία 2014 – 2015, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, κάποιοι έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, άλλοι νοσηλεύτηκαν και κάποιοι πέρασαν σε χημειοθεραπείες.

«Οι ασφαλισμένοι μετατράπηκαν σε ανασφάλιστους λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας με αποτέλεσμα να είναι ανεπιθύμητοι από το ΕΣΥ» εξήγησε στην ομιλία της η κ. Κουρτέλη – Ξουρή για την πρωτοβουλία της να ιδρυθεί το συγκεκριμένο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόσθεσε: «Νοιαστήκαμε και νοιαζόμαστε, ώστε να νιώσουν όλοι οι ανασφάλιστοι ογκολογικοί ασθενείς ότι δεν είναι μόνοι, δεν είναι απροστάτευτοι, δεν είναι τυχαίοι».

Στην ίδια εκδήλωση, για τον ρόλο της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση μίλησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ανατολή Κωνσταντινίδου, υπογραμμίζοντας: «Η σημερινή γυναίκα είναι πραγματικά ελεύθερη κι έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι γυναίκες μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων, στη διαμόρφωση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ιφιγένεια Παραστατίδου, η οποία ανέπτυξε πτυχές του θέματος «γυναίκα και οικονομική κρίση», εστίασε στην ανεργία. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών στον χώρο των ανέργων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και σιτίζεται από τα συσσίτια που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς των δήμων, η εκκλησία και οι εθελοντικές οργανώσεις» είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν γυναίκες που διαπρέπουν στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται, όπως επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» του νομού Θεσσαλονίκης και «Λάμψη», αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Αλεξάνδρα Νησιώτη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons