Πειραματικό εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό με 100% επιτυχία

VACCINE.jpg

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό, το οποίο δοκίμασαν σε 21 ανθρώπους, αποδείχθηκε 100% αποτελεσματικό. Όλοι οι εθελοντές προστατεύτηκαν από τη μόλυνση με τον ιό του δάγκειου.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, με επικεφαλής τον ιολόγο Στέφεν Γουάιχεντ του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άννα Ντέρμπιν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», εκτιμούν ότι το εμβόλιο μίας δόσης TV003 -που αναπτύσσεται εδώ και 15 χρόνια- θα είναι ευρέως διαθέσιμο από το 2018.

Ο δάγκειος είναι η πιο κοινή λοιμώδης νόσος που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Προκαλείται από ιό και πλήττει κυρίως τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Κάθε χρόνο μολύνει σχεδόν 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε περίπου 120 χώρες. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα και επιβιώνουν χωρίς πρόβλημα, όμως πάνω από δύο εκατομμύρια ετησίως εμφανίζουν αιμορραγικό πυρετό, που σκοτώνει περισσότερους από 25.000 ασθενείς.

Ο έλεγχος της νόσου αποτελεί προτεραιότητα για τις υγεινονομικές υπηρεσίες εδώ και χρόνια, αλλά έχει αποδειχθεί δύσκολος. Το εμβόλιο έχει δημιουργηθεί από ένα μίγμα τεσσάρων ζώντων αλλά εξασθενημένων στελεχών του ιού. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε Βραζιλία και Μπαγκλαντές.

Οι επιστήμονες δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η ίδια προσέγγιση που χρησιμοποίησαν για τον δάγκειο, μπορεί να ακολουθηθεί και για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του ιού Ζίκα, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών και εξαπλώνεται από το ίδιο είδος κουνουπιών.

Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα εμβόλιο τριών δόσεων κατά του δάγκειου, το Dengvaxia της Sanofi, όμως έχει εγκριθεί μόνο στο Μεξικό και αφορά άτομα ηλικίας εννέα έως 45 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλο για μκρότερα παιδιά, ούτε για τουρίστες (αφού δεν είναι μιας δόσης).

Για το υπό δοκιμή νέο εμβόλιο, τα αποκλειστικά δικαιώματα (εκτός Βραζιλίας) έχει η εταιρεία Merck.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons