Έλληνας στο UCLA επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης αντικαρκινικών φαρμάκων

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι Διευθυντής σε ένα από τα κορυφαία κκέντρα δημιουργίας φαρμάκων υψηλής τεχνολογίας, στο Κέντρο Συστημάτων Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου UCLA, ενώ επίσης διδάσκει Γαστρεντερολογία πεπτικών ασθενειών στο UCLA. Έχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη και χρήση υψηλής τεχνολογίας και στις προσεγγίσεις των βιολογικών συστημάτων.

Γεννήθηκε στη Λάρισα, όμως μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Βιολογίας. Συνέχισε τις σπουδές του στην Βιοϊατρική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Το 2006 πηγαίνει ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Τμήμα Βιολογικής Χημείας και Μοριακής Φαρμακολογίας στο Harvard και στο εργαστήριο του Kevin Struhl, παγκοσμίως γνωστού καθηγητή Μοριακής Γενετικής.

Το 2010 γίνεται βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Ανοσολογίας Καρκίνου και AIDS του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Dana-Farber και στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσοβιολογίας του Harvard.

Στο εργαστήριο χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, όπως η βιοπληροφορική και βιομηχανική, ώστε να επιταχυνθεί η εύρεση νέων φαρμάκων για τους καρκίνους ήπατος και παγκρέατος.

Η πρωτοποριακή μεθοδολογία του, κατάφερε να επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων. Ο Έλληνας ερευνητής ενδιαφέρεται να εφαρμόσει αυτές τις στρατηγικές, προκειμένου να προσδιοριστούν νέοι θεραπευτικοί παράγοντες εναντίον διαφορετικών γαστρεντερικών ασθενειών συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου και του παχέος εντέρου, του ήπατος και του παγκρέατος.

Με βάση τη μεθοδολογία αυτή σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών έχουν καταφέρει να βρουν δύο καινούργια φάρμακα για τον καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος.

Η έρευνα του αποκάλυψε πως η μετφορμίνη, ένα αντιδιαβητικό φάρμακο, πολεμά τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα. Τα δεδομένα της έρευνάς του, οδήγησαν σε κλινικές δοκιμές σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας χημειοθεραπεία με τη μετφορμίνη.

Σταθμοί στη ζωή του

1978
Γεννιέται στη Λάρισα.

2007
Επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard και στο αντικαρκινικό κέντρο Dana-Farber.

2009
Γεννιέται η πρώτη του κόρη Μαριλένα και ακολουθούν η Χαρά και η Τόνια.

2011
Βράβευση ως καλύτερου νέου επιστήμονα στην έρευνα του καρκίνου του παγκρέατος από την Αμερικανική Ενωση Αντικαρκινικής Ερευνας (AACR).

2015
Απονομή πτυχίου (executive MBA) στα Χρηματοοικονομικά από το UCLA School of Management. Δημιουργία νέου μοντέλου για την οικονομική αξιολόγηση εταιρειών φαρμακευτικών και βιοτεχνολογίας.

 

Stickers: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons