Τέλος στον δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV το 2017

VACCINE.jpg

Από 1η Ιανουαρίου 2017 παύει να ισχύει ο δωρεάν εμβολιασμός για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) στις ηλικίες 18-26 ετών και αυτό, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, πρέπει να λειτουργήσει ως έναυσμα για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό για τον HPV σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών, σήμερα και αύριο (800-1200). Επίσης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου. Η εξέταση θα γίνει στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αρεταιείου Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στη χώρα μας το εμβόλιο είναι ενταγμένο στα υποχρεωτικά εμβόλια που προτείνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχουν νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη σύσταση και αποζημίωση του εμβολίου έναντι του HPV. Η ηλικία έναρξης της σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη. Το εμβόλιο συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία. Επιπλέον οι δόσεις του εμβολίου μειώθηκαν σε 2 από 3 για τις νεότερες εφήβους, γεγονός που ευνοεί την αύξηση της συμμόρφωσης και άρα της εμβολιαστικής κάλυψης.

Πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προτείνει δύο δόσεις για τις ηλικίες 11-15 ετών με μεσοδιάστημα 6 μηνών (σχήμα 0, 6) που εξακολουθούν να χορηγούνται δωρεάν. Επιπρόσθετα για τις έφηβες 15 – 18 ετών ο εμβολιασμός εξακολουθεί να χορηγείται δωρεάν με το εμβολιαστικό σχήμα να περιλαμβάνει τρεις δόσεις.

Μία άλλη διαφοροποίηση στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών είναι ότι αναγγέλλεται το τέλος της δυνατότητας δωρεάν εμβολιασμού των μεγαλύτερων γυναικών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου για όλες τις γυναίκες 18 – 26 ετών (με το γνωστό σχήμα 0, 1-2, 6 μήνες)  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ από 1η Ιανουαρίου 2017 το εμβόλιο παύει να χορηγείται δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεται εξ’ ολοκλήρου από την ασφαλιζόμενη αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ο ιός HPV έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ο μοναδικός αιτιολογικός παράγοντας για την πρόκληση μίας συχνής μορφής καρκίνου, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα στην πιο παραγωγική ηλικία της γυναίκας, μεταξύ 15-44 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας και τα γεννητικά κονδυλώματα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε νεαρές γυναίκες 16-25 ετών, και όπως επισημαίνουν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας είναι ο εμβολιασμός, καθώς η λοίμωξη από τον ιό δεν μπορεί να προληφθεί με κανέναν άλλο τρόπο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons