Οι «πρωινοί τύποι» το έχουν στο DNA τους

wakeup.medium.jpg

Αν το πρωινό ξύπνημα είναι για κάποιους ανθρώπους βασανιστήριο ενώ για άλλους είναι απολύτως φυσιολογικό και ξεκούραστο να ξεκινούν την ημέρα τους πριν καν ανατείλει ο ήλιος, είναι πιθανό αυτό να οφείλεται στο DNA τους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας 23andMe.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, εντόπισε 15 διαφορετικά «σημεία» στο DNA που σχετίζονται με το να είναι κάποιος πρωινός τύπος.

Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν 89.000 πελάτες της εταιρείας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην έρευνα δίνοντας δείγμα του σάλιου τους που έλαβαν οι ίδιοι με ειδικό κιτ που τους έστειλε η εταιρεία στο σπίτι τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνταν ακόμα να δηλώσουν εάν πίστευαν πως είναι πρωινοί τύποι ή όχι.

Το 56% των συμμετεχόντων διαπιστώθηκε πως ήταν μάλλον νυχτερινοί τύποι, σύμφωνα με το Fortune.

Οι πιο πρωινοί ήταν γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών. Διαπιστώθηκε επίσης πως οι λάτρεις του πρωινού ξυπνήματος ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη, αυπνία ή να χρειάζονται περισσότερες από οκτώ ώρες ύπνου ενώ βρέθηκε επίσης πως ήταν και πιο αδύνατοι.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο πως αυτά τα ευρήματα δεν σημαίνουν πως με το να είσαι πρωινός τύπος θα έχεις χαμηλότερο βάρος ή περιορίζεις τον κίνδυνο κατάθλιψης. Η σύνδεση αυτή μπορεί όμως να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνες στο πεδίο του DNA για νόσους όπως η παχυσαρκία.

Πάντως η μέθοδος της λήψης σάλιου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Η FDA είχε βάλει «φρένο» σε δοκιμές της εταιρείας με τον ίδιο τρόπο το 2013 εγείροντας ζητήματα ακρίβειας των αποτελεσμάτων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons