Γιατί δημιουργείται και πώς αντιμετωπίζεται το κότσι

kotsi.jpg

Χωρίς αμφιβολία, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αναδεικνύουν την σιλουέτα και αποτελούν τα αγαπημένα παπούτσια όλων των γυναικών. Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που δεν τα αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα να υποφέρουν από την πιο συχνή και επώδυνη πάθηση που ταλαιπωρεί τα γυναικεία πόδια, το κότσι. Μάλιστα, όσο πιο ψηλό το τακούνι, το πρόβλημα επιδεινώνεται! Πρέπει λοιπόν να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας 12ποντα; Φυσικά όχι, καθώς οι σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, για να απαλλαχτείτε από το επώδυνο και αντιαισθητικό κότσι είναι πλέον σύντομες και ανώδυνες. Αρκεί μόνο να εμπιστευθείτε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο ορθοπαιδικό.

Τα γονίδια και τα 12ποντα ενοχοποιούνται για το κότσι

Πρόκειται για την ασθένεια που παραμορφώνει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αφού αυτό κλίνει προς τα υπόλοιπα δάκτυλα ενώ το πρώτο μετατάρσιο φέρεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι) είναι η συχνότερη παραμόρφωση που ταλαιπωρεί το γυναικείο πληθυσμό.

Βασική αιτία είναι η κληρονομική προδιάθεση αλλά και τα στενά, ψηλοτάκουνα παπούτσια και γι’ αυτό το λόγο η αναλογία για την εμφάνιση της παραμόρφωσης είναι 9 γυναίκες προς 1 άνδρα.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί οριστικά και μόνιμα το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν νάρθηκες απαγωγής του μεγάλου δακτύλου οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν κάθε βράδυ με στόχο να μην επιδεινωθεί αλλά χωρίς να θεραπευτεί το κότσι. Η χειρουργική θεραπεία είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει τον ασθενή.

Ποια επέμβαση είναι κατάλληλη για μένα;

Μέχρι σήμερα το κότσι αντιμετωπιζόταν με επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (διαδερμική τεχνική) όπου με ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο επιτυγχάνουμε μόνιμο αποτέλεσμα. Η επαναστατική αυτή χειρουργική μέθοδος θεραπείας για το κότσι χρησιμοποιείται σήμερα με θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής που πάσχει από κότσι είναι ότι η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το μέγεθος της παραμόρφωσης, την ηλικία του και τις συνυπάρχουσες παθήσεις του ποδιού (αρθρίτιδα κ.α).

Χρησιμοποιείται LASER;

Η έννοια του LASER χρησιμοποιείται ευρέως για λόγους εντυπωσιασμού και προσέλκυσης ασθενών και δεν έχει εφαρμογή σε αυτού του τύπου την παραμόρφωση.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χειρουργείο

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά ενώ οι νέες τεχνικές που γίνονται μόνο από εξειδικευμένους ορθοπαιδικούς είναι ανώδυνες και αναίμακτες. Ο ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο το πρωί του χειρουργείου και παραμένει για λίγες ώρες.

Δεν τοποθετείται γύψος ή νάρθηκας και ο ασθενής μπορεί να περπατήσει άμεσα με πλήρη φόρτιση του χειρουργημένου ποδιού αρχικά φορώντας ένα ειδικό υπόδημα και στη συνέχεια ένα αθλητικό παπούτσι. Ανάλογα με το είδος της εργασίας του, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει πίσω σε αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα:

Η επέμβαση διαρκεί μόνο 20-30 λεπτά είναι ανώδυνη χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και όχι γενική νάρκωση δεν απαιτείται εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο και επιστρέφει στο σπίτι του σε λίγες ώρες. η μετεγχειρητική περίοδος είναι ανώδυνη και μικρή δεν χρησιμοποιείται γυψονάρθηκας Ο ασθενής περπατάει πλήρως και άμεσα μετά το χειρουργείο.

Το κότσι δεν ξαναδημιουργείται εάν επιλεχθεί η σωστή χειρουργική επέμβαση από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://ift.tt/1KTOwZy επικοινωνήστε με την κ. Σταματούκου Άννα, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, 6944475635


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons