Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για λιμό στη Χομς

2012-02-06t211350z_69001105_gm1e8270el70

Η στρατιωτική επίθεση της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της έχει αποκόψει από τα μέσα Ιανουαρίου τις οδούς ανεφοδιασμού 120.000 ανθρώπων στη βόρεια επαρχία της Χομς, πράγμα που επιδεινώνει τον λιμό και στοιχίζει τη ζωή σε ασθενείς στους οποίους δεν μπορεί να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

«Υπάρχουν αναφορές για όλο και πιο έντονες ελλείψεις τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ιατρικών ειδών και καυσίμων στην περιοχή. Καθώς οι οδοί ανεφοδιασμού που χρησιμοποιούνταν έως τα μέσα Ιανουαρίου έχουν τώρα αποκοπεί, τα τρόφιμα που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα πωλούνται τώρα σε πολύ υψηλότερες τιμές», αναφέρεται στην έκθεση της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ.

Οι τιμές του ψωμιού είναι ήδη 10 φορές υψηλότερες απ’ ό,τι στην πόλη της Χομς και οι περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να τις πληρώσουν.

Η βόρεια επαρχία της Χομς αποτελείται ως επί το πλείστον από αγροτικές εκτάσεις, όμως τα χωράφια δεν έχουν μεγάλη παραγωγή τον χειμώνα και η κατάσταση του υποσιτισμού αναμένεται να κορυφωθεί τις δύο επόμενες εβδομάδες, αναφέρεται στην έκθεση.

Βασικά ιατρικά εφόδια σπανίζουν επίσης, προστίθεται στην έκθεση, στην οποία επισημαίνεται πως οι ασθενείς σε αιμοκάθαρση που ζουν στην ύπαιθρο της Χομς δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία και 14 από τους 34 καρκινοπαθείς στην περιοχή έγινε γνωστό ότι απεβίωσαν λόγω έλλειψης ιατρικής φροντίδας.

Η τελευταία αυτοκινητοπομπή το ΟΗΕ με βοήθεια έφθασε στις αγροτικές περιοχές της Χομς τον Οκτώβριο του 2015. Έκτοτε ο ΟΗΕ προσπαθεί να στείλει πρόσθετα εφόδια, όμως δεν μπορεί να πάρει έγκριση.

Οι δύο θύλακοι ελέγχονται από οργανώσεις της αντιπολίτευσης και βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Χομς και Χάμα σ’ ένα κομμάτι γης κοντά στον συριακό αυτοκινητόδρομο βορρά-νότου –που συνδέει τις περισσότερες από τις κύριες πόλεις της χώρας–και τις επαρχίες της Μεσογείου που είναι η πατρίδα της μειονότητας των Αλαουιτών, στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ενενήντα χιλιάδες άνθρωποι ζουν σ’ έναν θύλακα γύρω από τις πόλεις Ραστάν και Ταλμπισέχ και άλλοι 30.000 σ’ έναν άλλο γύρω από τη Χούλα.

Εξαιτίας της αποκοπής των οδών ανεφοδιασμού, τα εφόδια του ΟΗΕ σε τρόφιμα δεν μπορούν να φθάσουν στους θυλάκους, όπου το 12,7% των παιδιών και το 25% των εγκύων πάσχουν από μετρίως οξύ υποσιτισμό, αναλογία πολύ υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο που φτάνει το 4,9%, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η περιοχή είναι στόχος αεροπορικών επιδρομών και πυρών πυροβολικού από τα τέλη Οκτωβρίου. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τότε, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν και οι αντλίες που υδροδοτούν την Ραστάν και την Ταλμπισέχ.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons