Δωρητές μυελού οστών οι αγρότες σε μπλόκο στον Αλιάκμονα

agrot1-735x459.jpg

Δωρητές μυελού των οστών γίνονται αγρότες του μπλόκου στον Αλιάκμονα. Για τον σκοπό αυτό έχουν καλέσει τα στελέχη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» να επισκεφτούν στις 5 Φεβρουαρίου, στις 14:00, στο μπλόκο, όπου θα δώσουν δείγματα και θα εγγραφούν στον κατάλογο δωρητών μυελού των οστών.

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών. Δυστυχώς, στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω, αφού ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού είναι μόνο 25.000, ενώ στην Κύπρο, που είναι μια χώρα με πληθυσμό μόνο 850.000, ο αριθμός των δοτών ανέρχεται στις 131.000. Μπορεί 25 εκατομμύρια δότες παγκοσμίως να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε όμως πολλούς ακόμη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία, που είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά, και το λέμφωμα, που θα μπορούσαν με θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», Θεόδωρος Τσαουσίδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Σύλλογος συγκέντρωσε, πέρυσι, 793 μονάδες δειγμάτων, τα οποία απέστειλε στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Αλιάκμονα μας κάλεσαν χτες για να προβούν σε μια κορυφαία πράξη ανθρωπιάς και να εγγραφούν στους δωρητές μυελού των οστών. Έτσι, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πάμε στο μπλόκο και αφού απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με τη χρήση μιας μπατονέτας θα ληφθεί δείγμα από το στόμα των εθελοντών δωρητών, το οποίο θα αποσταλεί ΚΕΔΜΟΠ. Χτες, που πήγαμε στο μπλόκο ήταν εκεί 60-70 αγρότες. Πιστεύουμε ότι, την Παρασκευή, ο αριθμός τους θα είναι μεγαλύτερος. Στις μικρές κοινωνίες, όπου είναι δύσκολο να επισκεφτούμε και να ενημερώσουμε για τη μοναδικότητα αυτής της δωρεάς, τα μπλόκα είναι μια ευκαιρία. Μπράβο στους επικεφαλής του μπλόκου του Αλιάκμονα που το σκέφτηκαν και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι», πρόσθεσε ο κ. Τσαουσίδης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons