Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις

clone.medium.jpg

Η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, δίνουν διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι εργαστηριακοί γιατροί, οι μειώσεις τιμών 51 αποζημιούμενων από τον Οργανισμό διαγνωστικών εξετάσεων μεσοσταθμικά κατά 43%, των λοιπών εργαστηριακών εξετάσεων κατά 9%, και των μαγνητικών τομογραφιών και του PET SCAN κατά 18% και 10%, αντίστοιχα, επί των ισχυουσών τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, αφορούν «αποκλειστικά και μόνο τον ΕΟΠΥΥ και την αποζημίωση που δίνει προς τους συμβεβλημένους παρόχους του, ενώ τα λοιπά ασφαλιστικά Ταμεία εξακολουθούν να αποζημιώνουν τους συμβεβλημένους παρόχους τους, με το ισχύον κρατικό τιμολόγιο».

Εξηγούν ότι το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, που ισχύει από το 1991 δεν μειώθηκε και εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, επομένως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, επιβαρύνονται με συμμετοχή 15% επί του κρατικού τιμολογίου.

Καταλήγουν ότι από την εν λόγω απόφαση, δεν αυξάνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου, ο ΕΟΠΥΥ κερδίζει από την μείωση της αποζημίωσης προς τους συμβεβλημένους «παρόχους» και οι μόνοι που χάνουν κατά 50% , είναι οι συμβεβλημένοι «πάροχοι» εργαστηριακοί γιατροί.

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons