Καθημερινά τρικ για να κόψετε το κάπνισμα

thema_trito2.jpg

Αν στις αποφάσεις σας για τη νέα χρονιά συμπεριλαμβάνεται και το οριστικό αντίο στο τσιγάρο, τότε είστε πολύ τυχεροί.

Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε. Στην πραγματικότητα είναι μια απλή απόφαση.

Ιδού οι καλύτεροι τρόποι για να τα καταφέρετε!

Ο ψυχολόγος λέει: Αλλάξτε την ρουτίνα σας

Φροντίστε να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα την ώρα που θα καπνίζατε. Για παράδειγμα, αν μετά το φαγητό συνηθίζετε να κάνετε ένα τσιγάρο, τώρα που πήρατε την απόφαση να το κόψετε, κάντε κάτι άλλο. Μπορείτε να πάτε για έναν περίπατο με τα πόδια ή ακόμα και να πλύνετε τα πιάτα για να διώξετε τη σκέψη από το μυαλό σας. Αν έχετε την αίσθηση ότι κάτι σας «λείπει», τότε δοκιμάστε κανένα φρούτο ή λαχανικό ή πιείτε παγωμένο νερό.

Μπορείτε ακόμη και διαλογισμό να κάνετε! Έρευνες έδειξαν ότι οι καπνιστές χρησιμοποιούν το τσιγάρο για να περιορίσουν το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. Αν λοιπόν διαλογίζεστε συχνά ο οργανισμός θα ανακαλύψετε έναν νέο πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του άγχους με αποτέλεσμα να μην έχετε ανάγκη το τσιγάρο.

Ο γιατρός λέει: Συνδυάστε μερικούς τρόπους

Οι μελέτες δείχνουν ότι έχετε δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κόψετε οριστικά το κάπνισμα αν συνδυάσετε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διακοπής του τσιγάρου, με φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης.

Τα επιθέματα νικοτίνης, οι τσίχλες ή οι παστίλιες μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε σταδιακά την πρόσληψη νικοτίνης σας  και ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να ελαχιστοποιηθεί  ο πόθος για το τσιγάρο. Ένα πράγμα μόνο μην κάνετε: μην αντικαταστήσετε το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό. Πολλοί είναι οι επιστήμονες οι οποίοι προειδοποιούν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, γεγονός που οδηγεί σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία, παρόμοιες με εκείνες του κανονικού τσιγάρου.

Βρείτε υποστήριξη στο κοινωνικό σας περιβάλλον

Η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική διακοπή του καπνίσματος. Είναι λοιπόν σημαντικό η οικογένεια, οι φίλοι και γενικότερα το περιβάλλον σας να σας δίνει δύναμη. Συζητήστε με τα άτομα αυτά την απόφασή σας και ζήτησε τους να είναι κοντά σας την πρώτη περίοδο. Θα σας διευκολύνουν να καταπνίξετε την επιθυμία σας για τσιγάρο, κάθε φορά που έρχεται.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons