Δεν απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ιός Ζίκα διαβεβαιώνει η Βραζιλία

zika2.jpg

Αποκλείεται να ματαιωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω της εξάπλωσης του ιού Ζίκα, διαβεβαιώνει η Βραζιλία ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον ιό «παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία».

Οι βραζιλιάνικες αρχές επιμένουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τους θεατές ούτε για τους αθλητές- εκτός από τις εγκύους- στη διοργάνωση του Αυγούστου.

Ο ιός συνδέεται με περιπτώσεις μικροκεφαλίας σε βρέφη, τα οποία γεννιούνται με μικρότερο από το κανονικό κρανίο και εγκέφαλο.

Οι ειδικοί ανησυχούν πως ο ιός, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, εξαπλώνεται γρήγορα στη Λατινική Αμερική με καταστροφικές συνέπειες.

«Πρέπει να εξηγήσουμε σε όσους έρχονται στη Βραζιλία, τους αθλητές, πως υπάρχει μηδενικός κίνδυνος εφόσον δεν μιλάμε για εγκύους», ανέφερε εκπρόσωπος της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ στο Reuters.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να εξαφανίσει τους χώρους επώασης, ειδικά τα στάσιμα νερά, η Ρουσέφ έδωσε στους επιθεωρητές υγείας και υγιεινής την εξουσία να μπαίνουν και σε ιδιωτικά κτήρια.

Έτσι, μπορούν πλέον να καλούν ακόμα και την αστυνομία, αν κρίνεται απαραίτητο, και περισσότεροι από 200.000 στρατιώτες διεξάγουν τέτοιους ελέγχους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, περίπου το 25% των 49 εκατομμυρίων σπιτιών της χώρας έχουν μέχρι στιγμής επιθεωρηθεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο που να μπορεί να σταματήσει τον ιό Ζίκα.  Ο μόνος τρόπος να αποφύγει κανείς να κολλήσει είναι να προστατευτεί από τα τσιμπήματα των κουνουπιών Aedes που μεταφέρει τον ιό.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 20 χώρες και στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται ήπια συμπτώματα ή καθόλου, αν και έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις μια σπάνιας παραλυτικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barre, σύμφωνα με το BBC.

Η μεγαλύτερη απειλή πιστεύεται πως αφορά τις γυναίκες που εγκυμονούν και τα αγέννητα παιδιά τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons