Η στυτική δυσλειτουργία στην Ακαδημία Αθηνών

sex_disfynction.medium.jpg

Η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», διοργανώνει δωρεάν πρόγραμμα με αντικείμενο τη διαχείριση του στρες, το οποίο ευθύνεται για τη σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, που εκδηλώνεται είτε ως στυτική δυσλειτουργία είτε ως πρόωρη εκσπερμάτιση.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι άνδρες, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες και να αντιμετωπίζουν τη στυτική τους δυσλειτουργία αλλά και την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η διάρκεια του προγράμματος, για κάθε άνδρα θα είναι 8 εβδομάδες και η εκπαίδευση θα γίνεται σε ομαδικές συνεδρίες των 3-5 ατόμων. Σε ειδικές περιπτώσεις θα υπάρχουν και ατομικές συνεδρίες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες ηλικίας από 18 έως 50 χρόνων με διαπιστωμένη στυτική δυσλειτουργία, η οποία οφείλεται σε ψυχογενή αίτια ή με πρόωρη εκσπερμάτιση που δεν κρύβει οργανικές παθήσεις και δεν κάνουν χρήση άλλης τεχνικής χαλάρωσης (π.χ. γιόγκα, πιλάτες, διαλογισμός, ψυχοθεραπεία).

«Το πρόγραμμα προβλέπει την εκπαίδευση του άνδρα σε ειδικές τεχνικές διαχείρισης στρες και στην υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου υγιεινού τρόπου ζωής», αναφέρει η Όλγα Πανταζή, ψυχολόγος-ειδική διαχείρισης στρες και υπεύθυνη για τις συνεδρίες με τους άνδρες.

Το πρόγραμμα έχουν εκπονήσει καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει ήδη δοκιμαστεί με πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση και άλλων νοσημάτων που σχετίζονται με το στρες, όπως η αρτηριακή υπέρταση, επισήμανε ο Βασίλης Πρωτογέρου, χειρουργός ουρολόγος, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Ανδρολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Αττικόν».

 Στρες και στυτική δυσλειτουργία

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για την στυτική δυσλειτουργία του άνδρα» αναφέρει ο κ. Πρωτογέρου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιστημονικών μελετών, η στυτική δυσλειτουργία είναι μια από τις συχνότερες διαταραχές του ανδρικού πληθυσμού και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Δεν είναι πάθηση, αλλά σύμπτωμα που εμφανίζεται στο πλαίσιο κάποιας άλλης κατάστασης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί, αρκεί να βρεθεί ο παράγοντας που την προκαλεί και συχνά τα αίτια δεν είναι οργανικά αλλά ψυχολογικά.

Πλήττει εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς, υπολογίζεται ότι ένας στους 20 άντρες κάτω των 40 χρόνων και ένας στους πέντε άνω των 60 χρόνων αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

«Πολλοί άνδρες που η στυτική τους διαταραχή οφείλεται στο στρες, για τη λύση του προβλήματος καταφεύγουν σε φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως αντιμετωπίζει το σύμπτωμα κι όχι το αίτιο με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της κατάστασης», τονίζει η κ. Πανταζή.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους πολλοί άντρες πιστεύουν πως μπορούν μόνοι τους να διαχειριστούν και να μειώσουν το στρες που νιώθουν. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι εφικτό, αλλά συνήθως χρειάζεται παρέμβαση από κατάλληλα εκπαιδευμένο ειδικό επιστήμονα. Έρευνες έχουν δείξει πως η χρησιμότητα της διαχείρισης του στρες είναι σημαντικά βοηθητική για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων, στυτικής δυσλειτουργίας ή πρόωρης εκσπερμάτισης και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα σημειώνονται θετικά αποτελέσματα από τις μεθόδους διαχείρισης σε άτομα με στυτική δυσλειτουργία.

«Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό ο άνδρας να συνειδητοποιήσει το φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται και να ζητήσει βοήθεια από κατάλληλα εκπαιδευμένο ειδικό επιστήμονα» εξηγεί η κ. Πανταζή.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons