«Ο καρκίνος δε με νίκησε, τα κατάφερα»

breast-cancer-risk.medium.jpg

Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας πως ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, δίνουν με τις μαρτυρίες τους δυο πρώην ασθενείς στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. «Ο καρκίνος μου έδωσε την ικανότητα να δω τη ζωή πιο έντονα και ουσιαστικά. Στέκομαι πλέον ακόμα πιο καλά στα πόδια μου. Ο καρκίνος δε με νίκησε, τα κατάφερα», θα πει η Δέσποινα, η οποία εδώ και δέκα χρόνια είναι εθελόντρια, βοηθώντας κι άλλους ανθρώπους να βρουν νικητές.

Περιγράφοντας την κατάσταση από την πλευρά του ανθρώπου που έχει περάσει τις διαδικασίες της νόσου, καταλαβαίνει κανείς τον δύσκολο δρόμο που έπρεπε να διαβεί, αλλά και το πείσμα που έπρεπε να έχει για να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια. Χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη, και η θέληση γι’ αυτήν ήταν το όπλο της. «Πάλεψα κάποιες ημέρες με την άρνησή μου να δει το πρόβλημα μου ένας γιατρός. Με την παρότρυνση της μεγάλης κόρης μου έκανα το σωστό. Ο γιατρός με ενημέρωσε πλήρως για τον καρκίνο που είχα. Ήμουν μόνη. Στο άκουσμα όλων αυτών, άλλα καταλάβαινα και άλλα όχι, προσπάθησα να κρατήσω τη ψυχραιμία μου… Ξέσπασα σε κλάματα… Ήρθαν όλα αυτά σε δύσκολη περίοδο της ζωής μου, σε διάσταση με τον σύζυγο, μητέρα τριών παιδιών και με οικονομικές δυσκολίες… Ευτυχώς, το αίσθημα αδυναμίας και μοναξιάς δεν κράτησε πολύ… Μιλούσα ανοιχτά με την κόρη μου…».

Στη συνέχεια η Δέσποινα αναφέρθηκε στο «Γολγοθά» των θεραπειών. «Όλη η ζωή μου επηρεαζόταν από τη διαδικασία… Πέρασα δύσκολα…», θα πει. Ωστόσο η ίδια βρήκε τη δύναμη να παλέψει, συνέχισε να έχει κοινωνικές συναναστροφές, βρήκε ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της πρόθυμοι για βοήθεια και μοιράστηκε τις αγωνίες της με άλλες ασθενείς.

Το ίδιο αισιόδοξη ήταν και η μαρτυρία μιας άλλης πρώην ασθενούς, της Σάσας. «Ο καρκίνος άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο, την έκανε πιο ουσιαστική και πιο επικεντρωμένη στο σήμερα. Μία νέα διάσταση-εμπειρία ζωής ανοίχτηκε για μένα. Μέσα από τη συζήτηση του προβλήματός μου, την εθελοντική εργασία μου και τη συμμετοχή στα κοινά, νομίζω ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος απ’ ό,τι ήμουν, πριν με συναντήσει ο καρκίνος…».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons