Πακτωλός χρημάτων από τον ΠΟΥ σε έρευνες για τον ιό Ζίκα

%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%96%CE%99%CE%9A%CE

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του ιού Ζίκα ο οποίος έχει συνδεθεί με την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών σε βρέφη.

Μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτηθούν μελέτες με αντικείμενο αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή ή με τη μετάγγιση αίματος, δήλωσε η Δρ. Σιλβί Μπράιαντ μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Μπράιντ, που είναι διευθύντρια του τμήματος πανδημιών και επιδημιών του ΠΟΥ, είπε ότι οι έγκυες γυναίκες στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον ιό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές συμβουλές και στην κατάλλη τεχνολογία ώστε να παίρνουν τις αποφάσεις τους όντας ενήμερες για το θέμα και να επιλέγουν, μεταξύ άλλων, αν θα προχωρήσουν σε άμβλωση εάν το έμβρυο που κυοφορούν πάσχει από μικροκεφαλία.

Το θέμα των αμβλώσεων παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και η πρακτική αυτή καταδικάζεται από την Καθολική Εκκλησία.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν πάντως σήμερα σε όσους επιστρέφουν από χώρες που πλήττονται από τον ιό να χρησιμοποιούν προφυλακτικά ή να απέχουν από το σεξ με τις έγκυες συντρόφους τους. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχαν ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι ένα πρόσωπο προσβλήθηκε από τον ιό στο Τέξας μετά από σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βενεζουέλα.

Οι νέες συστάσεις των CDC έχουν ως στόχο να προστατεύσουν κυρίως τις εγκύους και τα αγέννητα έμβρυα. «Οι άνδρες που διαμένουν ή ταξίδεψαν σε ζώνες όπου ενδημεί ο ιός Ζίκα και έχουν έγκυες συντρόφους θα πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικά, σωστά και σε μόνιμη βάση, κατά τη σεξουαλική επαφή ή να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», προειδοποίούν τα CDC.

«Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις και να συζητήσετε με τον γιατρό σας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας, της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από τον Ζίκα, ανέφερε ότι ο ιός εντοπίστηκε στο σάλιο και το σπέρμα ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από αυτόν. Υπογράμμισε όμως ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι μπορεί να μεταδοθεί από τα σωματικά υγρά.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απέκλεισε εξάλλου κάθε πιθανότητα ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο εξαιτίας της επιδημίας. Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Αθλητισμού Τζορτζ Χίλτον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «για να διασφαλίσει ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ασφάλεια και ηρεμία» και υποσχέθηκε ότι θα παράσχονται όλες οι υπηρεσίες υγείας στους συμμετέχοντες «στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού παγκοσμίως».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons