Ξανθός: Το παράλληλο πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τις αξίες της Αριστεράς

2471797.jpg

Προτάσσοντας τη ρύθμιση του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης για την ασφάλιση των πολιτών που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και περιγράφοντας μια σειρά μέτρων που «κουμπώνουν» στον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός μίλησε για νομοσχέδιο που αντικατοπτρίζει τις αξίες της Αριστεράς, ιδίως σε συνθήκες κρίσης.

«Είμαστε περήφανοι που φέραμε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο διέπεται από τις αρχές της καθολικότητας της ισότητας της αλληλεγγύης, της προτεραιότητας των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής αναδιανομής. Αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Επίσης, όπως επισήμανε, δίνει το στίγμα ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο -που πρέπει να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα στις δεσμεύσεις, που προκύπτουν από τη συμφωνία, ανάμεσα στην ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση και να υπάρξει μια σταθεροποίηση της οικονομίας, μια αναπτυξιακή προοπτική και μια διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και ανάμεσα στην ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και οι κοινωνικές συναινέσεις- η κυβέρνηση μπορεί να είναι μεροληπτική υπέρ των αδύναμων και να αντιμετωπίζει ελλείμματα και προβλήματα περασμένων χρόνων που συσσώρευσαν δεινά για τους πολίτες.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή διαθέτει πολιτικό σχέδιο για την Υγεία και πέραν του Μνημονίου, και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αρκείται στο βερμπαλισμό περί διάλυσης του κράτους της κομματοκρατίας, ενώ παίζει και με τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας στην κρίση, με αιχμή τη ρύθμιση για την ασφάλιση των ανασφάλιστων πολιτών.

«Νομίζω ότι προκαλεί τους ανθρώπους που ήταν ανασφάλιστοι να λένε ότι είχαν λύσει το πρόβλημα», είπε, επισημαίνοντας ότι βγήκαν όντως δύο ανεπαρκείς υπουργικές αποφάσεις, που είχαν γραφειοκρατικά εμπόδια και που καθυστερούσαν την έγκριση για νοσηλεία στα νοσοκομεία και προσθέτοντας ότι η παρέμβαση αυτή που γίνεται σήμερα λύνει το πρόβλημα των ανασφάλιστων.

Εξάλλου, απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό, λέγοντας πως επικαλείται τον κίνδυνο στρεβλώσεων και παρενεργειών για να ακυρώσει μία ρύθμιση που απευθύνεται στους πλέον αδύναμους που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, αλλά και όσους από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που έρχονται στη χώρα και έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας (έγκυες, παιδιά, ψυχικά ασθενείς, ΑΜΕΑ). Χαρακτήρισε «ψέμα» αυτό που λέγεται ότι παρέχεται δωρεάν ασφάλιση σε όλους, εξηγώντας πως διασφαλίζεται χωρίς εμπόδια η νοσηλεία, η κάλυψη των εργαστηριακών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και το να δίνονται φάρμακα με τη χρήση του ΑΜΚΑ με τις ίδιες προϋποθέσεις των ασφαλισμένων.

Όπως παρατήρησε, ακόμη, ο υπουργός Υγείας, η βασική πολιτική και ιδεολογική διαφορά με τη ΝΔ είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι πρέπει να έχεις πλεόνασμα για να κάνεις κοινωνική πολιτική, ενώ η κυβέρνηση πιστεύει στην ενίσχυση των κοινωνικών παρεμβάσεων και ως μηχανισμού που βοηθάει την ανάπτυξη.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος

Όπως ωστόσο είπε ο κ. Ξανθός, αυτή η παρέμβαση από μόνη της δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα εάν δεν συνοδευτεί με μέτρα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας των δομών Υγείας, τα οποία είναι το δεύτερο σκέλος της παρέμβασης αυτής.

Όπως προσέθεσε, είναι μέτρα για: την ενίσχυση των δημόσιων δομών, τη διευκόλυνση των προσλήψεων για αυξημένα κίνητρα προσέλκυσης στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, για διευκόλυνση των νέων γιατρών να κάνουν ειδικότητα στη χώρα και να καταλάβουν κατά προτεραιότητα τις θέσεις που θα προκηρύσσονται στο σύστημα Υγείας, παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργίας φορέων εποπτευόμενων από το υπουργείο, παρεμβάσεις που ενισχύουν τη διαφάνεια, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και εκμετάλλευση του αρρώστου στο σύστημα, αλλά και ενίσχυσης των δικαιωμάτων του ασθενή.

Τέλος, προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, τις προμήθειες και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons