Κατάργηση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά ζητά Σύλλογος Οροθετικών

cond-656x410.jpg

Δυόμισι εκατομμύρια προφυλακτικά μοίρασε δωρεάν μέσα σε τρία χρόνια ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Ο Σύλλογος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού ζητά κατάργηση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά, τα οποία είναι το ασφαλέστερο μέσο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μάλιστα προτείνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα προωθήσει το αίτημα στην Πολιτεία ώστε να μπορούν να τα προμηθεύονται φτηνότερα οι πολίτες και να ενισχυθεί η χρήση τους.

Να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Πρόληψης Checkpoint του Συλλόγου «Θετική Φωνή» μέσα σε τρία χρόνια διενεργήθηκαν26.000 εξετάσεις για την ανίχνευση των ιών του HIV (AIDS), HCV (ηπατίτιδας C) HBV (ηπατίτιδας Β).

«Στα Checkpoint που λειτουργεί η «Θετική Φωνή» εξετάστηκαν το 2013 συνολικά 2.500 άτομα και καταγράφηκαν 86 περιπτώσεις θετικών στον ιό HIV. Το 2014 εξετάστηκαν 8.600 και καταγράφηκαν 165 θετικοί, δηλαδή το 19% του συνόλου των νέων διαγνώσεων HIV στην Ελλάδα, ενώ το 2015 μέχρι τον Οκτώβριο εξετάστηκαν 14.500 άτομα και καταγράφηκαν 216 θετικοί δηλαδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, διαγνώστηκε το 25% των νέων περιπτώσεων με HIV» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Θετική Φωνή» Νίκος Δέδες, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, επισήμανε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Παράλληλα ανέφερε ότι με την έλευση των μεταναστών αναδύονται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τα οποία ενδημούν στις χώρες προέλευσής τους και τα οποία δεν είχαν ξαναδεί οι γιατροί στη χώρα μας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται περιστατικά που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. «Η απαγόρευση και η δαιμονοποίηση δεν βοηθά» είπε, καταδικάζοντας την πολιτική παλαιότερης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που διαπόμπευσε οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες και τα ονόματα τους.

Η υπεύθυνη του γραφείου HIV και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτωντου ΚΕΕΛΠΝΟ, Βάλια Κοντέ, ανέφερε ότι εκτός από τα περιστατικά με HIV διαγιγνώσκονται και περιστατικά σύφιλης, βλενόρροιας και χλαμυδίων, ενώ ο νοσηλευτής Γιώργος Πόλκας από το Checkpoint της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι στην πόλη στους δύο μήνες του 2016 έγιναν 560 τεστ για σύφιλη και βρέθηκαν 15 θετικοί. «Παλιά δεν είχαμε τεστ σύφιλης τώρα βλέπουμε ότι το 3-4% των τεστ βγαίνει θετικό και η ηλικία των ατόμων αυτών είναι 18-25», προσέθεσε ο κ. Πόλκας.

Τέλος η διευθύντρια παρεμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ιωάννα Παυλοπούλου, τόνισε θα πρέπει να αποσυνδεθεί χρήση του προφυλακτικού από την προστασία από το AIDS και να επανασυνδεθεί με την προστασία από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons