Οι κίνδυνοι της παχυσαρκίας πριν την εγκυμοσύνη

pregnant-735x436.jpg

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης, δείχνει πως η παχυσαρκία της μητέρας πριν την έναρξη της κύησης, συνδέεται στενά με τον κίνδυνο βρεφικής θνησιμότητας. Επιπλέον, φαίνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και η συμμόρφωση με τις συστάσεις για την πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη έχουν μικρή επίδραση στον κίνδυνο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Obstetrics & Gynecology, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα από περισσότερα από 6 εκατομμύρια γεννήσεις, κατά το διάστημα 2012-2013. Ειδικότερα, οι ερευνητές κατέγραψαν το σωματικό βάρος της μητέρας πριν την έναρξη της κύησης και εξέτασαν κατά πόσο αυτό σχετίζεται με τον κίνδυνο θνησιμότητας του βρέφους από προγεννητικά αίτια και συγγενείς ανωμαλίες, καθώς και με τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Συνολικά, βρέθηκε πως τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας ήταν διπλάσια μεταξύ των γυναικών που ήταν παχύσαρκες πριν την έναρξη της κύησης, συγκριτικά με όσες είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Επιπλέον, παρατηρήθηκε χαμηλή συμμόρφωση των παχύσαρκων γυναικών με τις συστάσεις πρόσληψης βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και ακόμη και στις περιπτώσεις όπου η πρόσληψη βάρους δεν ξεπέρασε τη συστηνόμενη, ο κίνδυνος βρεφικής θνησιμότητας δε φάνηκε να μειώνεται σημαντικά.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης, τα παρατηρούμενα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση των πιθανών μηχανισμών που ενδεχομένως συνδέουν τη μητρική παχυσαρκία με τη βρεφική θνησιμότητα, ενώ παράλληλα τονίζουν την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας πριν την έναρξη της κύησης.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons