Το εμβόλιο κατά του Έμπολα ισχυρίζονται πως παρασκευάσαν οι Ρώσοι

ebolausa.medium.jpg

Η Ρωσία κατάφερε να παρασκευάσει ένα «πολύ αποτελεσματικό» εμβόλιο για τον ιό Έμπολα, το οποίο θα δοκιμαστεί προσεχώς στη Γουινέα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκοβορτσόβα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, την παραμονή της συνάντησής της με τη Δρ. Μάργκαρετ Τσαν, τη γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η υπουργός είπε ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου GamEvac-Combi θα ξεκινήσουν φέτος στη Γουινέα.

«Οι φάσεις 1 και 2 έγιναν στη Ρωσία σε εθελοντές και έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό», είπε η Σκοβορτσόβα.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ απάντησε ότι ο Οργανισμός γνωρίζει ότι οι «οι ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας έχουν πατεντάρει ένα εμβόλιο κατά του Έμπολα». Ο ΠΟΥ «επιθυμεί διακαώς να μελετήσει τα δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του εμβολίου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Στο ρωσικό εμβόλιο χορηγούνται στους ασθενείς δύο παράγοντες, ο ένας μετά τον άλλο, σε διάστημα 21 ημερών. Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο είναι «πολύ ασφαλές» και ότι παρατηρήθηκαν μόνο δευτερεύουσες παρενέργειες, όπως πονοκέφαλος και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, οι υπεύθυνοι των δοκιμών που βρίσκονται επίσης στη Γενεύη είπαν ότι μετά τη χορήγησή του τα αντισώματα αυξήθηκαν σημαντικά στο σώμα.

Για την τιμή του εμβολίου στο εμπόριο οι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παραγγελθούν.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons