Στρατούλης: Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις των ιδιωτικών κλινικών

stratoulis.medium.jpg

«Ακραία αντικοινωνική απόφαση» της κυβέρνησης να αυξήσει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων, και κυρίως των ΑμεΑ, στις εξετάσεις των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, αναφέρει ότι με νέα υπουργική απόφαση, οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν το 15% της αξίας της εργαστηριακής εξέτασης όχι στην ασφαλιστική τιμή που ήταν μέχρι τώρα, αλλά στην τιμή του κρατικού τιμολογίου, η οποία βέβαια είναι αρκετά υψηλότερη από την ασφαλιστική που έχει διαπραγματευτεί και συμφωνήσει ο ΕΟΠΥΥ.

Προσέθεσε πως με αυτή την απόφαση «οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται με ένα νέο χαράτσι, το οποίο γίνεται δυσβάσταχτο για όλους τους ασφαλισμένους, και κυρίως γι’ αυτούς που είναι συχνοί χρήστες των υπηρεσιών υγείας, όπως τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες».

«Η κυβερνητική απόφαση ευνοεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του κλάδου των διαγνωστικών κέντρων, τα οποία μονοπωλούνται από μικρή ομάδα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αφού μέσω αυτής της απόφασης, το claw back μετακυλίεται από τους επιχειρηματίες στις πλάτες των ασφαλισμένων», προσθέτει το μέλος Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και τονίζει:

«Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα το νέο, απάνθρωπο χαράτσι σε βάρος των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, που και με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται σε κοινωνική γενοκτονία».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons