Μάθετε τι μπορεί να σημαίνει ο επίμονος βήχας

thema_tetarto.jpg

Ταλαιπωρήστε από έντονο βήχα; Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος βήχας διαρκεί περίπου 18 ημέρες και παρόλο που αυτή την εποχή οι ιώσεις «θερίζουν» και τα μικρόβια κάνουν πάρτι, υπάρχουν κι άλλες πιθανές αιτίες που προκαλούν βήχα.

Για να μην έχετε λοιπόν απορίες, μάθετε τους 6 πιθανούς λόγους που προκαλούν βήχα, ώστε να μπορέσετε να τον αποκωδικοποιήσετε.

Το κοινό κρυολόγημα (1-2 βδομάδες)

Αν έχετε να κάνετε με έναν υγρό βήχα και υποφέρετε από συμπτώματα όπως καταρροή, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, φτέρνισμα, ή πυρετό το πιθανότερο είναι να την έχετε «αρπάξει» από κανένα κρυολόγημα ή γρίπη. Επικοινωνήστε με τον φαρμακοποιό σας και προμηθευτείτε με αντιβηχικά και αποχρεμπτικά ώστε να ηρεμήσετε τους πνεύμονες.

Βρογχίτιδα (από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες)

Η βρογχίτιδα (μια φλεγμονή των βρόγχων) συχνά ξεκινά ως ένα ήπιο κρυολόγημα  και στη συνέχεια εξελίσσεται σε αυτό το δυσάρεστο και μερικές φορές επώδυνο βήχα που δεν σταματάει (και φέρνει φλέματα σε αποχρώσεις του καφέ, πράσινου και κίτρινου). Η θεραπεία είναι συνήθως ξεκούραση και κατανάλωση ζεστών ροφημάτων ώστε να «σπάσει» η βλέννα που παραμένει προσκολλημένη στους πνεύμονες.

Πνευμονία

Η πνευμονία είναι μια μόλυνση που ερεθίζει τους θύλακες αέρα στον ένα ή και στους δύο πνεύμονες. Οι θύλακες αέρα μπορεί να γεμίσουν με υγρό ή πύον, προκαλώντας ξηρό βήχα με φλέγμα ή πύον, πυρετό, ρίγη και δύσπνοια. Σε αυτή την περίπτωση, ενήλικες και παιδιά χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα. Μια ακτινογραφία θώρακος θα κάνει τη διάγνωση της λοίμωξης και τα αντιβιοτικά και αντι-ιικά φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν πολλές κοινές μορφές της πνευμονίας.

Άσθμα

Όταν οι αεραγωγοί στενεύουν και πρήζονται, η αναπνοή γίνεται δύσκολη και ένα ξηρός βήχας μπορεί να βγει. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες γίνεται ακόμα πιο έντονος διαταράσσοντας τον ύπνο και κάνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη ημέρα. Ο γιατρός θα είναι εκείνος που θα κάνει τη διάγνωση ενώ τα εισπνεόμενα στεροειδή είναι τα φάρμακα που ελέγχουν την φλεγμονή.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τα οξέα που ταξιδεύουν από το στομάχι μέχρι τον οισοφάγο (γεια σου, καούρα) μπορεί επίσης να προκαλέσουν έναν ξηρό βήχα. Συνήθως παρουσιάζεται μετά την κατανάλωση μεγάλου γεύματος ή τα πρωινά και τα βράδια, όταν είστε ξαπλωμένοι και το οξύ μπορεί να ρέει πιο ελεύθερα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες αποφεύγοντας τα πολύ λιπαρά τρόφιμα, τα τηγανητά, τα πικάντικα φαγητά, τα εσπεριδοειδή και τα γλυκά σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.

Καρκίνος του πνεύμονα ή χρόνια καρδιακή νόσο

Εάν έχετε έναν πολύ δυνατό βήχα που επιμένει και ο οργανισμός σας δεν ανταποκρίνεται σε θεραπείες, τότε επιβάλλεται να επισκεφτείτε τον γιατρό σας ώστε να αποκλείσει μια πιο τρομακτική αιτία, που δεν είναι άλλη από τον καρκίνο του πνεύμονα. Σε κάθε περίπτωση αν έχετε ιστορικό καρκίνου ή καρδιακής νόσου ή άλλους παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons