Η Βενεζουέλα επιβεβαίωσε τρεις θανάτους από τον ιό Ζίκα

2016-02-12T064631Z_906228309_GF100003056

Το θάνατο τριών ανθρώπων από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ιό Ζίκα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ενώ τα πιθανά περιστατικά της μόλυνσης από τον ιό φαίνεται να έχουν αυξηθεί στα 5.221.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε χθες ότι τρεις άνθρωποι που πέθαναν πέρσι είχαν νοσήσει από τον ιό. Ο Μαδούρο δεν είπε ποιες ήταν οι επιπλοκές ή με ποιον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος οφειλόταν στον Ζίκα.

Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό ασθενεί, ενώ τα συμπτώματα είναι ήπια. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πλήρως τη δράση του ιού, ενώ δεν έχει αποδειχτεί ακόμη επιστημονικά ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες ή ευθύνεται για θανάτους, που έχουν αναφερθεί.

«Έχουμε 319 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, από τις οποίες οι 68 παρουσίασαν επιπλοκές, ενώ έχουμε 3 θανάτους εξαιτίας του Ζίκα, σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους θανάτους, ενώ δεν ανέφερε και τον αριθμό των γυναικών που είναι έγκυες και εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλας δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον Ζίκα στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο είπε ότι ο αριθμός των ύποπτων για μόλυνση από τον ιό περιστατικών αυξήθηκε στα 5.221 για την περίοδο μεταξύ της 5ης Νοεμβρίου και της 8ης Φεβρουαρίου. Η εκτίμηση του προηγούμενου μήνα έκανε λόγο για 4.700 ύποπτα περιστατικά.

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει μια παγκόσμια κατάσταση ανάγκης αναφορικά με την πιθανή διασύνδεση μεταξύ του ιού και γενετικών ανωμαλιών, καθώς ο ιός φαίνεται να έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Γιατροί στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με περισσότερα περιστατικά που σχετίζονται με τον ιό από αυτά που έχουν επίσημα ανακοινωθεί, υποστηρίζοντας ότι η αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση του Ζίκα. Η χρόνια έλλειψη προϊόντων στη Βενεζουέλα κάνει δύσκολη την εξεύρεση εντομοαπωθητικών, αλλά ακόμη και παυσίπονων. Οι ασθενείς που υποφέρουν από το αυτοάνοσο νόσημα Gullain Bare, που προκαλεί παράλυση και έχει συνδεθεί με τον ιό Ζίκα, δυσκολεύονται να βρουν τα απαραίτητα για τη θεραπεία τους φάρμακα.

Ο Μαδούρο ευχαρίστησε τη Βραζιλία, την Κίνα, την Κούβα, την Ινδία, αλλά και το Ιράν για τη βοήθεια τους, να προσφέρουν φάρμακα στη χώρα του.

Γιατροί, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις υγείας στη Βενεζουέλα δηλώνουν ότι παρακολουθούν δεκάδες έγκυες γυναίκες, για τις οποίες εκτιμούν ότι προσβλήθηκαν από τον ιό Ζίκα κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. Οι επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι γεννήσεις παιδιών με γενετικές ανωμαλίες λόγω του ιού θα καταγραφούν στη Βενεζουέλα γύρω στον Απρίλιο, καθώς ο ιός εκτιμάται ότι έφτασε στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η έρευνα για πιθανή σχέση μεταξύ των κρουσμάτων σε εγκύους και της γέννησης 4.000 βρεφών με μικροκεφαλία στη Βραζιλία, που στη συνέχεια επιδρά στα διάφορα επίπεδα της βιολογικής ανάπτυξης των παιδιών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons