Έξι τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

refrigerator-1-458x315.medium.jpg

Πολλοί πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν τα τρόφιμά μας για μεγαλύτερο διάστημα είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο μόλις τα αγοράσουμε. Αλλά υπάρχουν ορισμένα είδη για τα οποία το ψυγείο σημαίνει πως θα χαλάσουν γρηγορότερα, θα χάσουν τη γεύση και την υφή τους ή απλώς θα «μαυρίσουν».

Έξι τέτοια τρόφιμα είναι τα παρακάτω, σύμφωνα με τον Independent.

Ντομάτες

frtouam2.jpg

Βάζοντας τις ντομάτες στο ψυγείο ουσιαστικά σταματάμε τη διαδικασία της ωρίμανσής τους και σκοτώνουμε τη γεύση τους. Η χημική τους σύσταση αλλάζει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η γεύση τους. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υφή και το χρώμα της ντομάτας.

Πατάτες

frtouam3.jpg

Οι πατάτες χρειάζονται αποθήκευση σε μέρος ξηρό και δροσερό, είτε μέσα σε χαρτί είτε μέσα σε τρυπημένη σακούλα για να μην χαθεί η ξηρότητα- όχι όμως μέσα στο ψυγείο. Εκεί το άμυλο της πατάτας μετατρέπεται σε σάκχαρα επηρεάζοντας την υφή της και προκαλώντας αποχρωματισμό. Στο μαγείρεμα η γεύση της θα είναι πιο γλυκιά.

Κρεμμύδια

Onions.jpg

Αν δεν είναι ξεφλουδισμένα, χρειάζονται ένα μέρος ξηρό και δροσερό με άφθονο εξαερισμό και όχι το κρύο ψυγείο. Η μόνη περίπτωση να χρειάζονται ψύξη είναι αν τα αγοράσουμε ξεφλουδισμένα ή κομμένα. Τα κομμένα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν σε σφραγισμένο δοχείο για έως επτά ημέρες.

Ψωμί

frtouam4.jpg

Το ψυγείο είναι «πολύ κακό» για το ψωμί. Ενώ η κατάψυξη μπορεί να καθυστερήσει πράγματι το να γίνει μπαγιάτικο, το ψυγείο στην ουσία την επιταχύνει. Ουσιαστικά η χαμηλή θερμοκρασία κάνει το άμυλό του να κρυσταλλοποιείται πιο γρήγορα από ό,τι σε θερμοκρασία δωματίου, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο γρήγορα σκληρό και να μπαγιατεύει.

Μπανάνες

frtouam1.jpg

Αν βάλετε ώριμες μπανάνες στο ψυγείο, η χαμηλή θερμοκρασία θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν την ωρίμανσή τους για μερικές ημέρες. Αν όμως τις βάλετε ενώ είναι ακόμα πράσινες και σκληρές, δεν θα ωριμάσουν καθόλου. Ούτε καν αφού τις βγάλετε από το ψυγείο- και η φλούδα τους θα μαυρίσει.

Οι μπανάνες είναι τροπικό φρούτο και οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τα ένζυμά τους να «τρέχουν»- κι έτσι η φλούδα μαυρίζει.

Σκόρδο

frtouam5.jpg

Αν βάζετε το σκόρδο στο ψυγείο ή σε πλαστικές σακούλες μπορεί να μουχλιάσει. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής του είναι να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου σε σκοτεινό, ξηρό μέρος με άφθονο εξαερισμό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons