Τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

kardia.jpg

Μια προειδοποίηση που δίνουν όλοι οι γιατροί: Ποτέ μην αγνοείτε τα παρακάτω συμπτώματα, σηματοδοτούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Ξαφνικά προβλήματα όρασης

Αν από το πουθενά αρχίζετε να βλέπετε διπλά ή θολά στο ένα ή και στα δύο μάτια, επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας ή πηγαίνετε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναστατωμένο στομάχι

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να είναι εξαιτίας κάποιου φαγητού που καταναλώσατε και σας πείραξε αλλά μπορεί να σημαίνει και καρδιακή προσβολή, ειδικά αν συνοδεύεται με κόπωση και δύσπνοια. Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσετε, τόσο καλύτερη θα είναι και η διάγνωση.

Πρησμένα πόδια

Το πρήξιμο και ο πόνος στα πόδια, ειδικά αν έχετε δυσκολία στη αναπνοή ή πόνο στο στήθος, θα μπορούσε να είναι σημάδι φλεβικής θρόμβωσης. Πρόκειται για μια κατάσταση επικίνδυνη που μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των αρτηριών. Γι’ αυτό καλέστε το συντομότερο δυνατόν τον γιατρό σας.

Αποχρωματισμένα βλέφαρα

Αν τα βλέφαρά σας γίνονται κίτρινα ή έχουν κιτρινωπά στίγματα, η χοληστερόλη σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και θέτει σε κίνδυνο την καρδιά. Ελέγξτε τα επίπεδα με αιματολογικές εξετάσεις, μιλήστε με τον γιατρό σας για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να τα μειώσετε, είτε με φάρμακα είτε με δίαιτα ή σωματική δραστικότητα.

Κόκκινα, ερεθισμένα ούλα

Η περιοδοντική νόσος  συνδέεται με την καρδιακή. Αυτό επειδή τα βακτήρια του στόματος μπορεί να επηρεάσουν την καρδιά, όταν εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, καθώς συνδέονται με τις λιπώδεις πλάκες στις στεφανιαίες αρτηρίες (αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς) και συμβάλλουν έτσι στη δημιουργία θρόμβου. Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο σας ώστε να περιποιείται τακτικά η φλεγμονή και να μειωθεί ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων.

Μπλε δάχτυλα

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε μια γαλαζωπή απόχρωση στα δάχτυλά των χεριών ή των ποδιών σας, τα χέρια, τους λοβούς των αυτιών, τα χείλη ή στα μάγουλα. Μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στους ιστούς σας, και αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτεί την καρδιακή ανεπάρκεια.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons