Οργάνωση στέλνει δωρεάν χάπια άμβλωσης σε γυναίκες με τον ιό Ζίκα

zika1-735x459.jpg

Ο ιός Ζίκα έχει φέρει σε απόγνωση εγκύους που φοβούνται τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά που περιμένουν. Στις χώρες όπου η άμβλωση είναι παράνομη, η οργάνωση Women on Web προσφέρθηκε να στείλε σε γυναίκες που διανύουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους και ζουν σε περιοχές που σαρώνει ο ιός, χάπια που προκαλούν διακοπή της κύησης.

Στη Βραζιλία ωστόσο, όπου περισσότερα από 4000 βρέφη γεννήθηκαν με μικροκεφαλία, οι γυναίκες δεν θα μπορέσουν να λάβουν τα χάπια αυτά καθώς η κυβέρνηση μπλοκάρει την εισαγωγή τους στη χώρα.

Την ίδια ώρα γυναίκες που σκέφτονται την άμβλωση κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση σε χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Νικαράγουα όπου, σύμφωνα με τη Daily Mail, έχουν υπάρξει δεκαετείς ποινές φυλάκισης ακόμα και σε γυναίκες που απέβαλαν στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους. Σε έξι άλλες χώρες η άμβλωση επιτρέπεται μόνο εφόσον κρίνεται αναγκαία για τη διάσωση της ζωής της μητέρας.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις στις περιοχές όπου εξαπλώνεται ο ιός συμβουλεύουν τις γυναίκες να αποφύγουν την εγκυμοσύνη για τουλάχιστον δύο χρόνια καθώς ο Ζίκα, που πρωτοανακαλύφθηκε στην Ουγκάντα το 1947, συνδέεται με τη γέννηση μωρών με μικρό κρανίο και εγκέφαλο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι κυβερνήσεις αυτές δεν φαίνονται διατεθειμένες να προσαρμόσουν τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς τους.

«Κάνουν αυτές τις συστάσεις λες και είναι κάτι που αποτελεί πάντα επιλογή της γυναίκας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι απαραιτήτως στα χέρια της», δηλώνει εκπρόσωπος του Population Council στη Γουατεμάλα.

Αυτός είναι εν μέρει και ο λόγος της ενέργειας της οργάνωσης  Women on Web, να προσφέρουν στις γυναίκες την επιλογή.

Σημειώνεται πως η προσφορά αποστολής χαπιών που προκαλεί άμβλωση απευθύνεται σε γυναίκες που δεν έχουν φτάσει στην 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους και ύστερα από ιατρική συμβουλή. Εφόσον αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται, η οργάνωση θα στέλνει τα χάπια μέσω ταχυδρομείου, δωρεάν.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons