Ποια μορφή άσκησης είναι η καλύτερη για το μυαλό

exercise.medium.png

Τρέξιμο, ενδυνάμωση με βάρη και διαλειμματική προπόνηση… Ποιες από τις τρεις μορφές άσκησης συντελούν στην γέννηση νέων νευρώνων του εγκεφάλου και αναδεικνύονται πιο ωφέλιμες για το μυαλό μας;

Την απάντηση έδωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Jyvskyla της Φινλανδίας οι οποία υπέβαλαν διαφορετικές ομάδες πειραματόζωων επί επτά εβδομάδες στο αντίστοιχο της προπόνησης κάνοντας τρέξιμο, σηκώνοντας βάρη ή κάνοντας διαλειμματική προπόνηση.

Εν συνεχεία εξέτασαν τα επίπεδα νευρογένεσης στον εγκέφαλο των πειραματόζωων ανάλογα με το είδος της άσκησης που έκαναν.

Τα πιο υψηλά επίπεδα νευρογένεσης είχαν τα ποντίκια που έκαναν τρέξιμο. Όσο μεγαλύτερη η απόσταση που είχε διανύσει τρέχοντας στο διάστημα του πειράματος ένα πειραματόζωο τόσο περισσότεροι οι νέοι νευρώνες στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.

Λιγότερους νέους νευρώνες είχαν τα πειραματόζωα που έκαναν διαλειμματική προπόνηση, ενώ εκείνα που έκαναν βάρη παρότι ήταν πιο δυνατά και μυώδη δεν είχαν κάποια διαφορά στον ιππόκαμπο.

Φυσικά δεν είμαστε ποντίκια, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις παρατηρήσεις των ειδικών. Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Miriam Nokia «η αεροβική άσκηση φαίνεται πιο επωφελής για την υγεία του εγκεφάλου και στους ανθρώπους».

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons