Εμβόλια σε ευπαθείς ομάδες και μετανάστες στην Κρήτη

emvolio-735x459.jpg

Σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και μετανάστες θα διατεθει μια σειρά εμβολίων, που παρελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τα είδη των εμβολίων που παρελήφθησαν είναι της διφθερίτιδας, τετάνου, πολιομυελίτιδας κοκκύτη TETRAVAC, ιλαράς – ερυθράς- παρωτίτιδας MMR, ηπατίτιδα Β παιδικό HBVAXPRO, Αιμοφίλου ινφλουέντζας ACT HIB, ανεμοβλογιάς VARILIX, και ανθρωπινων θηλωματων CERVARIX.

Τα εμβόλια θα διατεθούν, κατά προτεραιότητα, για τον εμβολιασμό μεταναστών και ευάλωτων πληθυσμών, λόγω της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στη χώρα μας καθώς και την αδυναμία πρόσβασης ευάλωτων πληθυσμών στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες πρόληψης, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εμβολιαστούν εκτός από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και των τεσσάρων νομών της Κρήτης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στo Kέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Δ. Ηρακλείου, στο Δημοτικό Ιατρείο Δ. Ηρακλείου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Δ. Μαλεβιζίου και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, καθώς και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου εμβολιασμοί θα γίνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα γίνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χανίων, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων και στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Τέλος, για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οι εμβολιασμοί θα γίνουν εκτός από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και στο Δημοτικό – Κοινωνικό Ιατρείο Σητείας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons