Έξι εναλλακτικοί και ιδιαίτεροι τρόποι να χρησιμοποιείτε το σκόρδο

garlout.medium.jpg

Το σκόρδο είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά. Άλλοι το αγαπούν και άλλοι δεν θέλουν να το βλέπουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κάποια φαγητά αποτελεί το βασικό συστατικό για νοστιμιά. Και όμως το σκόρδο δεν είναι κατάλληλο μόνο για τις συνταγές σας. Το littlethings δημοσιεύει μερικές χρήσιμους και ιδιαίτερους τρόπους που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε έξι εναλλακτικούς τρόπους μερικούς από τους οποίους δεν φανταζόμασταν: 1. Καθαρισμός προσώπου

skordo1.jpg

Αντί για χημικά προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο για να καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Σύμφωνα με το Livestrong το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, η οποία έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες. Συνιστά να απλώσετε λιωμένο σκόρδο στο πρόσωπο για 15 λεπτά, αλλά μετά να το ξεπλύνετε (το πρόσωπο) και να το ενυδατώσετε καλά.

2. Θεραπεία για τους μύκητες των ποδιών

skordo2.jpg

Λόγω της ιδιότητας που αναφέραμε παραπάνω η New York Times συνιστά να μουσκεύουμε τα πόδια μας για 30 λεπτά σε μια λεκάνη με λιωμένες σκελίδες σκόρδου που δρα κατά των μυκητιάσεων. Ο Δρ Lawrence D. Rosen είπε στους Times, «Το σκόρδο θεωρείται ένα ισχυρό φυσικό αντιμυκητιακό».

3. Περιορίστε τον πονόδοντο

skordo3.jpg

Αν σας πιάσει ξαφνικά πονόδοντος και η επίσκεψη εκείνη την ώρα σε οδοντίατρο δεν είναι εφικτή, δοκιμάστε το φυσικό παυσίπονο του σκόρδου. Σύμφωνα με το Garlic-Central.com «Οι περισσότερες παραδοσιακές χρήσεις του σκόρδου για να ανακουφιστεί ο πονόδοντος προτείνουν την σύνθλιψη και τοποθέτησή του στο εσωτερικό του στόματος, ακριβώς δίπλα στο πονεμένο δόντι». Βέβαια αυτό προσωρινά μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

4. Ξεπάγωμα του δρόμου

skordo4.jpg

Θέλετε να απομακρύνετε ένα σημείο με πάγο έξω από το σπίτι σας που δημιουργήθηκε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας τη νύχτα; Σύμφωνα με το Columbus Dispatch αυτό μπορεί να γίνει και με ένα υλικό της κουζίνας σας. Όπως αναφέρει, το σκόρδο με αλάτι μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πάγο και χιόνι σε μικρά σημεία σε γρήγορο χρόνο.

5. Μάχη με την ακμή

skordo5.jpg

Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ακμής με δύο διαφορετικούς τρόπους: με την κατανάλωση του και με την εφαρμογή άμεσα σε αυτήν. Σύμφωνα με το Home Remedies for Life το σκόρδο είναι «μια εξαιρετική πηγή καταπολέμησης της ακμής με τα θρεπτικά συστατικά του. «Η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σύστημα και την ακμή σας με την πάροδο του χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

6. Σκόρδο στο ψάρεμα

skordo6.jpg

Την ιδέα αυτή για σκόρδο ως δόλωμα έδωσαν κάποιοι ψαράδες στο FieldAndStream.com. Οι ψαράδες αυτοί λοιπόν αναφέρουν ότι βάζουν το σκόρδο απευθείας σε ένα σκουλήκι ή μικρό κομμάτι της γαρίδας, ενώ άλλοι το βάζουν στο ελαστικό δέλεαρ. Ένας ψαράς μάλιστα συνέστησε ως καλό «κόλπο» ένα κομμάτι σκόρδο με λίγο βούτυρο ως καλό δόλωμα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons