Πώς συνδέεται η διατροφή με το ύψος των παιδιών

paidi-735x459.jpg

Το ύψος ενός παιδιού αποτελεί χαρακτηριστικό που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Αδιαμφισβήτητα, οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η κληρονομικότητα και το φύλο.

Εν τούτοις, το περιθώριο αύξησης του ύψους δε σταματά στα δύο παραπάνω στοιχεία, καθώς ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν ή αντίστοιχα να αποτρέψουν ένα παιδί από το να φτάσει στο μέγιστο δυνατό ύψος.

Στις συνήθειες αυτές περιλαμβάνεται και η διατροφή κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν «μαγικά» τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να ψηλώσει περισσότερο από όσο είναι γενετικά προκαθορισμένο. Ωστόσο, ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Έτσι, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο διατροφικό «υπόβαθρο», που θα βοηθήσει το παιδί να ψηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, το διαιτολόγιό του θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ασβεστίου και βιταμίνης D, συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α και C.

Συνεπώς, η υιοθέτηση ενός διατροφικού προτύπου που θα περιλαμβάνει καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων –με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μετά την ηλικία των δύο ετών-, άπαχου κόκκινου ή λευκού κρέατος και προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς και τακτική κατανάλωση οσπρίων, ψαριού και ξηρών καρπών μπορεί να θέσει τις απαραίτητες βάσεις, ώστε να αποκτηθεί το μέγιστο δυνατό ύψος.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons