Μαρτυρίες ατόμων με αναπηρία για το σεξ

gggd1.jpg

Σεξ και αναπηρία, το θέμα που κάποτε θεωρούνταν ταμπού, τώρα συζητείται άφοβα ακόμα και δημόσια. Η κωμικός, Romina Puma που πάσχει από μυϊκή δυστροφία, δηλώνει ότι η σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία δεν πρέπει να αγνοείται.

«Όταν διαγνώσθηκα με μυϊκή δυστροφία πριν από 10 χρόνια, σε ηλικία 29 ετών, η ζωή μου ήταν φυσιολογική. Όπως κάθε γυναίκα, απολάμβανα τις εξόδους με νέους άντρες και συχνά με συντρόφους. Αλλά καθώς η κατάστασή μου ολοένα και χειροτέρευε, και η χρήση αναπηρικής καρέκλας γινόταν αναγκαία, οι άνθρωποι έπαψαν να με βλέπουν όπως παλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι η σεξουαλική ζωή δεν είναι σημαντική ή ότι κάποια μέρη του σώματός μου δεν δουλεύουν σωστά. Οι περισσότεροι άντρες που συναντώ, εντούτοις, δε βλέπουν πέρα από το αναπηρικό καροτσάκι και η γνωριμία δεν εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω. Το σεξ και η αναπηρία ίσως ακούγεται σαν ένα ριμέικ του »Λογική και Ευαισθησία» (Sense and Sensibility εκ του Sex and disability), αλλά για πολλούς είναι ένα σημαντικό θέμα».

gggd1.jpgΗ Romina Puma

Η Shital είναι μια σύμβουλος που ειδικεύεται σε άτομα με αναπηρίες. Γεννήθηκε με ινωμάτωση (Παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη ινωδών όγκων σε πολλά σημεία ενός οργάνου του σώματος). Καθώς μεγάλωνε και οι φίλες της έκαναν σεξ, εκείνη αισθανόταν «άσχημη και ανεπιθύμητη».

«Είχα τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες ανάγκες με τους φίλους μου, αλλά οι εμπειρίες μας δεν ήταν οι ίδιες. Ήξερα για το σεξ και ήθελα να κάνω μια μέρα, αλλά πίστευα πως δεν θα έκανα. Ζούσα μια μοναχική ζωή και ήμουν απομονωμένη. Το χειρότερο όλων, έχασα κάθε επαφή με τη παρέα που είχα από τα 20».

ffasdf.jpgΗ Shital

Η Shital άρχισε να αναζητά σχέσεις μέσω διαδικτύου, αλλά είχε αρνητικές εμπειρίες. «Οι πρώτες ερωτήσεις που έκαναν μερικοί άντρες ήταν »μπορείς να κάνεις σεξ;». Η απάντησή μου ήταν »λοιπόν, ποτέ δεν θα το μάθεις!»».

Η ανησυχία της έχει να κάνει και με την εικόνα του σώματός της: «Όλη μου τη ζωή, οι άνθρωποι με έδειχναν, με κοίταζαν επίμονα, με κορόιδευαν όπως ότι μοιάζω με τη γυναίκα ελέφαντα. Αυτό κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή μου και –αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, πως θα έχεις σεξουαλικές σχέσεις;».

Αλλά με τη βοήθεια του Outsiders Club – ένα κοινωνικό και dating club για άτομα με αναπηρία- γνώρισε τον Jamie, επίσης με αναπηρία, και έκτοτε είναι μαζί για 9 χρόνια.

gggd2.jpgΟ Damian

«Καθώς η σχέση μας  εξελισσόταν, αποκτήσαμε και σεξουαλική αυτοπεποίθηση μαζί», εξηγεί. «Δεν πρόκειται να κάνω όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα», αστειεύεται «αλλά, δείξετε μου και κάποιον που μπορεί. Είναι θέμα οικειότητας και όχι σωματικής διάπλασης».

Ο 49χρονος Damian, διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας όταν ήταν 23 ετών. Όπως αναφέρει, φρόντισε να έχει όλο και περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες πριν χρειαστεί την αναπηρική καρέκλα. Ο ίδιος εξαιτίας των κινητικών  δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ανάγκες με ιερόδουλες, λέγοντας ότι είναι «ουσιαστικής σημασίας για την ικανοποίηση των αναγκών μου».

Οι συναντήσεις του Damian με call girls, κανονίζονται μέσω του TLC Trust, ένας οργανισμός που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να «νοικιάσουν» νόμιμα έναν συνοδό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons