Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

2400984.jpg

Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνει συγκεντρώσεις 12.00-3.00 μ.μ. την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, Πανελλαδική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και την επομένη παναττική στάση εργασίας 11.00 π.μ.-3.00 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, για να τεθούν, όπως αναφέρει, «τα ζητήματα του μισθολογίου, της απόσυρσης του νομοσχεδίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και την ένταξη στα ΒΑΕ».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση» του ΕΣΥ το οποίο όπως αναφέρει «βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας», ενώ «οι πολίτες καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη, με έμμεσα ή άμεσα χαράτσια, για την αγορά των υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Ταμεία των Νοσοκομείων είναι άδεια. Αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα», αφού «οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 2 δισ. ευρώ, και «ταυτόχρονα εφέτος επιβαρύνονται με το κόστος χορήγησης των ακριβών φαρμάκων, που πέρυσι χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μία στις τρεις είναι κενές οι οργανικές θέσεις, με το σύνολο να αγγίζει τις 30.000, οι αποχωρήσεις των υγειονομικών τα έξι τελευταία έτη φτάνουν τις 20.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει «μία νοσηλεύτρια τη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 ασθενών».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons