«Ο Ζίκα και τα κουνούπια μπορούν να νικηθούν»

5161140783_c2dffcbf52.medium.jpg

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΓΓ του ΠΟΥ Μάργκαρετ Καν δήλωσε πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων κατά του ιού.

Ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται αυτή την περίοδο κυρίως στη βόρεια, κεντρική και νότια Αμερική. Ακόμα έχουν πληγεί αφρικανικές και ασιατικές χώρες καθώς και χώρες του Ειρηνικού. Ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ουγκάντα το 1947 στους πιθήκους Rhesus.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στη Βραζιλία όπου τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις μικροκεφαλίας των εμβρύων.

Ο εντομολόγος Νόρμπερτ Μπέκερ μιλώντας στην Deutsche Welle τόνισε: «Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα αφρικανικά και ασιατικά κουνούπια τίγρεις. Τα κουνούπια τίγρεις αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα κουνούπια που έχουμε στα σπίτια μας – σε λιμνάζοντα νερά.»

Λιμνάζοντα νερά μπορεί όμως να συγκεντρώνονται ακόμα και σε ένα βάζο, ένα δοχείο, μια λεκάνη όπου έχει πέσει νερό της βροχής και δεν ανανεώνεται. Σύμφωνα με τον Γερμανό ειδικό επειδή τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται και μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα θα πρέπει κανείς να τα καταπολεμήσει στις εστίες παραγωγής του.

«Τόποι παραγωγής που δεν χρειάζονται είναι σημαντικό να εξαλειφθούν. Μπορεί να είναι από μικρές λιμνούλες μέχρι και τα βάζα στο σπίτι. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερωθεί ο πληθυσμός. Πρέπει ο κόσμος να μάθει που μπορούν να αναπτυχθούν τα κουνούπια και τι μπορεί κανείς να κάνει για την αντιμετώπισή τους. Εάν όλοι συνδράμουν τότε τα κουνούπια θα νικηθούν», λέει.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons