Άγνωστο ακόμα αν ο Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία

2016-02-12T095412Z_687285707_LR2EC2C0RI1

Σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αν ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία στα μωρά και το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre στους ενήλικες, όπως υποπτεύονται σε μεγάλο βαθμό οι επιστήμονες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ.

«Χρειαζόμαστε ακόμη μερικές εβδομάδες για να δείξουμε με βεβαιότητα μια αιτιότητα, αλλά η σχέση μεταξύ του Ζίκα και του Guillain-Barre είναι εξαιρετικά πιθανή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη η Μαριπόλ Κιένι, η υποδιευθύντρια του ΠΟΥ που είναι αρμόδια για το τμήμα Συστημάτων Υγείας και Καινοτομίας.

Υπολογίζεται ότι οι ειδικοί χρειάζονται 4 με 8 εβδομάδες για να εξακριβώσουν αν ο Ζίκα διαδραματίζει κάποιον ρόλο στην εμφάνιση μικροκεφαλίας στα βρέφη, που γεννιούνται από μητέρες που είχαν προσβληθεί από τον ιό αυτόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και του συνδρόμου Guillain-Barre στους ενηλίκους, στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες προτού οι επιστήμονες να μπορέσουν να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές εμβολίων κατά του Ζίκα σε ανθρώπους, σημείωσε επίσης η ίδια.

Εμβόλια μελετώνται αυτή τη στιγμή σε 15 εργαστήρια και εθνικές υπηρεσίες ερευνών στον κόσμο, αλλά «παρά το ενθαρρυντικό αυτό τοπίο, δεν θα υπάρξουν (κλινικές) δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα εμβολίων προτού περάσουν τουλάχιστον 18 μήνες», σημείωσε.

«Δύο υποψήφια εμβόλια δείχνουν να είναι πιο εξελιγμένα», δήλωσε επίσης η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα είναι του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και το άλλο του ινδικού εργαστηρίου Bharat Biotech, στην Ινδία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons