Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

etfg.jpg

Από τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης ξεκινά το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για το 2016, με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Από 11 έως 21 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα βρεθεί για 17η χρονιά στο πλευρό των ακριτών της Θράκης και θα επισκεφθεί τα χωριά Σμίνθη, Κύρνο, Ηλιόπετρα, Κεντητή, Σέλερο, Ωραίο, Ρεύμα και Πάχνη.

Το κλιμάκιο αποτελείται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία», Παίδων Π.Α. Κυριακού και Παίδων Πεντέλης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα γίνει προληπτικός έλεγχος και θα εμβολιαστούν τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα. Όλες οι παροχές ιατρικών υπηρεσιών είναι δωρεάν.

Το σύνολο των παιδιών που θα πρέπει να εξεταστούν σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα υπερβαίνει τα 800 και περιλαμβάνει από βρέφη έως παιδιά Γυμνασίου. Για το λόγο αυτό, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» ζητούν και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, Δήμων, της Σχολικής Κοινότητας κ.λπ.

Από την πλευρά της, η Ανοιχτή Αγκαλιά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επωφεληθούν όλα τα παιδιά από την ευκαιρία που τους δίνεται να έχουν έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Σε μια περίοδο κρίσης, η Ανοιχτή Αγκαλιά κάνει την υπέρβαση. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά ο σκοπός ιερός. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο προς όφελος των παιδιών!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  με την κα Μένια Κουκουγιάννη στο 212 1040610, 6944-763141 ή στο info@theadcase.gr.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons