Η Μπάρμπι αποκτά βάρος κι εμείς αυτοπεποίθηση

timas.jpg

Πιο κοντά στην εικόνα της σημερινής γυναίκας έρχεται η διάσημη κούκλα με την οποία μεγάλωσαν γενιές κοριτσιών και η οποία διαμόρφωσε αντιλήψεις για την ομορφιά. Τα νέα της μοντέλα έχουν περισσότερα… κιλά και ορισμένα είναι πιο μικροκαμωμένα. Η αντίδραση των επιστημόνων ήταν θετική. «Τα παιχνίδια καθορίζουν μέχρι ένα βαθμό την εικόνα μας για το ωραίο και είναι σημαντικό να αρπάξουμε την ευκαιρία και να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμησή μας μέσα από το παιχνίδι και τη διατροφή» τονίζει η Άννα Κόμπου, διαιτολόγος-διατροφολόγος της Advanced Nutrition.

Πριν από μερικά χρόνια μια επιστημονική μελέτη έδειξε πως κορίτσια που εκτίθεντο σε εικόνες με την ψιλόλιγνη εκδοχή της ξανθιάς κούκλας είχαν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Σύμφωνα με την διατροφολόγο «τα σωστά διατροφικά πρότυπα ξεκινούν από την παιδική ηλικία όχι μόνο με τη βοήθεια ενός παιχνιδιού, αλλά και του ρόλου που παίζουν οι γονείς. Ένα παιδί θα υιοθετήσει σωστά πρότυπα εφόσον τα δει στους γονείς του και θα τους μιμηθεί εύκολα. Γι’ αυτό οι ίδιοι πρέπει να το ενθαρρύνουν να τρώει σωστά, να κάθονται στο οικογενειακό τραπέζι όλοι μαζί και να εντάξουν στη διατροφή φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια. Με αυτό τον τρόπο το παιδί τους έχει μικρότερες πιθανότητες ως έφηβος να αποκτήσει λανθασμένη εικόνα για το ωραίο σώμα».

Όπως τονίζει η κα Κόμπου, τα ποσοστά νευρικής ανορεξίας στους ανήλικους είναι μεγαλύτερα από αυτά που πιστεύαμε. «Μελέτη στη Βρετανία έδειξε πως διπλάσιος αριθμός παιδιών κάτω των 10 ετών από εκείνον που αρχικά εκτιμούσαν οι επιστήμονες, πάσχει από νευρική ανορεξία».

Σύμφωνα με την κα Κόμπου το ωραίο υγιές σώμα διατηρείται με κανονική, υγιεινή διατροφή χωρίς αυστηρούς περιορισμούς. Ο εξειδικευμένος διατροφολόγος θα συνεργαστεί με κάποιον που πάσχει από τη νόσο, ώστε να τον βοηθήσει να ανακτήσει το φυσιολογικό βάρος (το ιδανικό είναι 1-1,5 κιλό ανά εβδομάδα) και να το διατηρήσει.

Info: Advanced Nutrition, τηλ.: 210 6980451, http://ift.tt/1QGCF14


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons