Απλό τεστ μνήμης μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

altsxaimer-656x410.jpg

Ένα απλό τεστ μνήμης, που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, μπορεί να οδηγήσει σε διάγνωση και πρόβλεψη της νόσου του Αλτσχάιμερ ακόμα και δύο χρόνια πριν την εκδήλωσή του, σύμφωνα με τα ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση της νόσου τη σωστή στιγμή, όταν υπάρχει ακόμα χρόνος να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα της άνοιας.

Σήμερα δεν υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, αν και δύο κλινικές μελέτες έχουν υποσχόμενα αποτελέσματα, όχι ωστόσο άμεσα.

Εάν οι δοκιμές έχουν επιτυχή κατάληξη, οι ειδικοί εκτιμούν πως τα πρώτα φάρμακα για θεραπεία του Αλτσχάιμερ μπορούν να παρασκευαστούν περίπου στο διάστημα μιας 10ετίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι πως η νόσος συνήθως μένει χωρίς διάγνωση μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο για τους γιατρούς να διαχειριστούν τη ζημιά.

Το εν λόγω τεστ μνήμης, το τεστ των «Τεσσάρων βουνών» (4ΜΤ), καλεί όσους υποβάλλονται σε αυτό να αναγνωρίσουν την εικόνα ορεινού τοπίου, που τους έχει επιδειχθεί νωρίτερα, ανάμεσα σε τέσσερα τοπία. Ένα από τα τέσσερα είναι ίδιο με αυτό που είδαν αλλά από άλλη οπτική γωνία.

Οι ερευνητές του Cambridge διαπίστωσαν πως το απλό τεστ μνήμης που δημιουργήθηκε στη Βρετανία πριν από μια δεκαετία όχι μόνο μπορεί να συμβάλει αξιόπιστα στη διάγνωση αλλά ακόμα και να προσφέρει πρόβλεψη μηνών ή και ετών πριν τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας κάνουν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων φτάνει το 93%.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons