ΠΟΥ: Ο Ζίκα δεν μεταδίδεται με το θηλασμό

breastfeed.medium.jpg

Οι μητέρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα μπορούν να συνεχίσουν να θηλάζουν τα μωρά τους καθώς τίποτα δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας μέσω του θηλασμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρίνοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

«Με βάση τις υπάρχουσες αποδείξεις, τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα, υπερέχουν κάθε κινδύνου μετάδοσης του ιού Ζίκα μέσω του μητρικού γάλακτος», αναφέρει ο ΠΟΥ στις συστάσεις που απεύθυνε στις αρχές των χωρών οι οποίες πλήττονται από την επιδημία.

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από τα κουνούπια και πιστεύεται ότι προκαλεί μικροκεφαλία στα έμβρυα, αλλά και το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, μια νευρολογική ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει στην παράλυση του ασθενούς ή ακόμη και στο θάνατο.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε ότι ο ιός εντοπίστηκε στο μητρικό γάλα δύο μητέρων που είχαν προσβληθεί από αυτόν. «Όμως δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία απόδειξη ότι μεταδίδεται στα παιδιά μέσω του θηλασμού», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Επανέλαβε επίσης ότι θα χρειαστούν ενδεχομένως αρκετοί μήνες μέχρι να επιβεβαιωθεί οριστικά ότι ο Ζίκα συνδέεται με τα κρούσματα μικροκεφαλίας ή με το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ.

Την Τετάρτη η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν προειδοποίησε ότι η επιδημία του Ζίκα «μπορεί να επιδεινωθεί» προτού αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο ή φάρμακο για τον ιό, όμως δύο εμβόλια μοιάζουν πολλά υποσχόμενα: το ένα παρασκευάζεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και το άλλο από την ινδική εταιρεία Bharat Biotech.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons