Για τρίτη φορά στο νοσοκομείο λόγω Έμπολα σκωτσέζα νοσοκόμα

Ebola-scare-Nurse-Pauline-Cafferkey.jpg

Στο νοσοκομείο για τρίτη φορά εισήχθη η σκωτσέζα νοσηλεύτρια Πολίν Καφέρκι, η οποία ενώ είχε αναρρώσει πέρυσι από τον ιό Έμπολα, είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο αφού είχε παρουσιάσει επιπλοκές που είχαν κριθεί απειλητικές για τη ζωή της, ανακοίνωσε σήμερα νοσοκομείο της Σκωτίας.

Η Καφέρκι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα το Δεκέμβριο του 2014 όταν εργαζόταν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στη Σιέρα Λεόνε κατά την επιδημία του ιού αυτού σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής. Η Καφέρκι νοσηλεύεται τώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth στη Γλασκόβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας.

«Βάσει του τακτικού ελέγχου της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων η Πολίν Καφέρκι εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο» αναφέρει η διεύθυνση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι δεν θα ενημερώνει σχετικά με την κατάστασή της τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε νοσηλευτεί η Καφέρκι, οι θεράποντες ιατροί ενημέρωναν τους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση της υγείας και τη θεραπεία της.

Η νοσηλεύτρια αυτή είχε αρχικά θεραπευτεί από τον Έμπολα και είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τον περσινό Ιανουάριο. Ωστόσο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παρουσίασε υποτροπή και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ιός εξακολουθούσε να υπάρχει στους ιστούς του εγκεφάλου της. Αργότερα είπαν ότι είχε εμφανίσει μηνιγγίτιδα, η οποία είχε προκληθεί από τον Έμπολα, στην πρώτη τέτοια περίπτωση που εγγράφεται στα ιατρικά δεδομένα.

Τότε της χορηγήθηκε το πειραματικό αντιιικό φάρμακο που είναι γνωστό ως GS5734 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences, αλλά οι γιατροί δεν αποκάλυψαν αν πιστεύουν πως το σκεύασμα αυτό βελτίωσε την κατάσταση της υγείας της. Στη συνέχεια, τον περσινό Νοέμβριο, είχε πάρει εξιτήριο από το Royal Free Hospital του Λονδίνου στο οποίο είχε εισαχθεί.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons