Μαρτυρίες ανθρώπων που υπέστησαν έμφραγμα

dsadas.jpg

Όταν οι γιατροί προειδοποιούν ότι το έμφραγμα δεν κάνει διακρίσεις, η  Jessica Kennington σίγουρα ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Η Αμερικανίδα που ζει στο Χάρλεμ, ήταν ένας αθλητικός τύπος, γεμάτη υγεία και δεν υπέφερε από υψηλή πίεση ή χοληστερίνη. Όμως, υπέστη καρδιακή προσβολή πριν από έξι μήνες κατά την πρώτη επέτειο του γάμου της, στην ηλικία των 31. Οι γιατροί, στην περίπτωσή της, εξακολουθούν και αναζητούν την αιτία της κατάστασής της.

Η Jessica είναι μια από τις τέσσερις περιπτώσεις ανθρώπων, όλοι τους μη καπνιστές, που υπέστησαν καρδιακή προσβολή. Οι ίδιοι, περιγράφουν στη New York Post, τα  πρώιμα σημάδια που τώρα εύχονται να μην είχαν  αγνοήσει.

Η γρίπη που δεν ήταν γρίπη

attackasj2.jpg

Πριν από έξι μήνες, η Jessica Kennington άρχισε να πιστεύει πως είχε όλα τα συμπτώματα της γρίπης. Ένιωθε μεταξύ άλλων και ένα «σφίξιμο» στο στήθος όπου με τη πάροδο τουλάχιστον 10 ημερών, έγινε σοβαρότερο και η ίδια με δυσκολία ανέπνεε. Επιπρόσθετα, ένιωθε πόνους σε όλο το στήθος, και πόνο στην αριστερή πλευρά – από το χέρι μέχρι το σαγόνι. Όταν αποφάσισε να επισκεφτεί γιατρό, τότε της ανακοίνωσαν ότι είχε πάθει έμφραγμα πριν από 10 ημέρες.

Η 31χρονη, δεν ήταν από τα άτομα υψηλού κινδύνου, αλλά η γιαγιά της της αποκάλυψε ότι ο παππούς της υπέστη έμφραγμα σε ηλικία 38 ετών και τελικά απεβίωσε στα 51. Πλέον η Jessica, μετά την επέμβαση, προσέχει τα επίπεδα της χοληστερίνης της, «έκοψε» το αλάτι και το κόκκινο κρέας και αθλείται συστηματικά. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε; Άκου το σώμα σου.

Η χοληστερίνη είχε φτάσει στα ύψη

attackasj3.jpg

Η 65χρονη Marsha Goodbaum, πίστευε ότι κατάφερνε και κρατούσε σε ένα σταθερό επίπεδο τη χοληστερίνη της και την πίεση της-  είχε κληρονομήσει από την οικογένειά της τα δυο παραπάνω προβλήματα υγείας. Ένα πρωί, το 2012, η γυναίκα – μένει στην Αστόρια-, ξύπνησε νιώθοντας έντονη ναυτία. Έπειτα από 12 ώρες, βρέθηκε στα Επείγοντα πιστεύοντας ότι επρόκειτο για γρίπη. Αμέσως, οι γιατροί προχώρησαν σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και την ενημέρωσαν πως «κάτι δεν πάει καλά». «Με μετέφεραν στην καρδιολογική κλινική και μου έσωσαν τη ζωή». Ένα χρόνο αργότερα, η Marsha υπέστη και δεύτερο έμφραγμα. Όπως εξομολογείται, δεν άρχισε τη γυμναστική και δεν συμμορφώθηκε με την αυστηρή δίαιτα. Πλέον, επισκέπτεται το γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα και τρώει καλύτερα.

Το βαρύ οικογενειακό ιστορικό

attackasj5.jpg

Δεν θα δείτε ποτέ τον Shaun Clancy, ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Ν.Υ, να καταναλώνει κρέας. Αντ΄αυτού, ο 45χρονος, γεμίζει το πιάτο του με μερίδες ψαριού, έπειτα από έμφραγμα που υπέστη το 2011.

Ο ίδιος, όπως δηλώνει, επισκεπτόταν συχνά τον καρδιολόγο του πριν το έμφραγμα- έχει βαρύ ιστορικό σε καρδιολογικές παθήσεις: η μητέρα του πέθανε από έμφραγμα σε ηλικία 40 ετών, ο πατέρας του έχει κάνει τριπλό μπαϊπάς και η αδελφή του υπέστη έμφραγμα στην ηλικία των 37. Δεν πίνει, δεν καπνίζει και αθλείται συστηματικά.

«Έξι μήνες πριν το έμφραγμα, έκανα αγγειογραφία», λέει. «Ο καρδιολόγος μου, μου είχε πει τότε πως δεν έπρεπε να ανησυχώ για έμφραγμα γιατί έχω μεγάλες αρτηρίες και πως είναι σχεδόν αδύνατον να μπλοκάρουν». Αλλά μετά από μια ρινική επέμβαση, άρχισε να υποφέρει από πόνους στο στήθος. «Το πιο τρομακτικό ήταν το βλέμμα του γιατρού μου όταν ήρθε να μου ανακοινώσει τα αποτελέσματα  του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Μου είπε »αν δεν έκανες γυμναστική και δεν πρόσεχες τι έτρωγες, θα ήσουν νεκρός τώρα»».

Γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια

attackasj4.jpg

Η 52χρονη Sharon Bond, έσπευσε αμέσως στον γιατρό της όταν άρχισε να νιώθει ζαλάδες, το 2011. Ο γιατρός της, έπειτα από μια σειρά από εξετάσεις, την καθησύχασε στέλνοντάς την σπίτι με μερικά χάπια για την πίεση. Έπειτα όμως από μια εβδομάδα, υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς μιας και γεννήθηκε με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

«Γεννήθηκα με αυτό και πέρασα 47 χρόνια χωρίς να το έχει ανιχνεύσει κανείς γιατρός», λέει. «Η μητέρα μου και ο πατέρας μου, έχουν πεθάνει και δεν ήξερα ότι υπάρχει οικογενειακό ιστορικό». Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία ενώ εκείνη τηλεφώνησε στον γιατρό της, ζητώντας του τα «ρέστα». «Όταν του τηλεφώνησα και του είπε ότι έπαθα ανακοπή, απλά μου ζήτησε συγνώμη και πως ήμουν μια από εκείνες τις υπόθεση, που ξεφεύγουν της διάγνωσης. Του το έκλεισα. Παραλίγο να πεθάνω…».

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons