Οι περισσότερες μάχες με τον παιδικό καρκίνο μπορούν να κερδηθούν

paidia_2.medium.jpg

Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει νέα, ισχυρά και αποτελεσματικά «όπλα» στα χέρια των επιστημόνων, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ώστε οι μικροί ασθενείς να λαµβάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας Παιδικού Καρκίνου (International Childhood Cancer Day), όπως έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους. Και πρόκειται όχι απλώς για μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αλλά για μήνυμα βεβαιότητας ότι οι περισσότερες μάχες που δίνουμε μπορούν πλέον να κερδηθούν.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι, βέβαια, εύκολη και απαιτεί τη συμβολή όλων: ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των µικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης µυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που είναι καθηµερινοί αρωγοί στο κλινικό µας έργο.

Στόχος μας είναι τα ιατρικά επιτεύγµατα που συντελούνται διεθνώς να βρίσκουν άµεση εφαρµογή στην κλινική πράξη και στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, η ΕΕΠΑΟ συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς πρωτοβουλίες και επιστημονικούς φορείς που προάγουν την ιατρική έρευνα και συμβάλλουν στη βελτίωση της κλινικής φροντίδας των μικρών ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό, και παρά την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, το Σεπτέμβριο του 2015 φιλοξενήσαμε στην Αθήνα την 31η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Κοινότητας Ιστιοκύττωσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Άρτεμις. Πρόκειται για μία σπάνια νόσο, που προσβάλλει κυρίως τα παιδιά (περίπου 200.000 κάθε χρόνο) και αντιμετωπίζεται στα ογκολογικά-αιματολογικά κέντρα παιδιατρικών νοσοκομείων.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και το 2016, καθώς υπό την αιγίδα της ΕΕΠΑΟ θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η 27η Ετήσια Σύνοδος της Διεθνούς Ομάδας Μελετών BFM (I BFM Study Group, http://www.ibfm2016.org), που ασχολείται με την έρευνα και την κλινική φροντίδα παιδιών και εφήβων που πάσχουν από λευχαιμίες ή λεμφώματα, ενώ το διήμερο που ακολουθεί, στις 25-26 Απριλίου, και πάλι στο χώρο του Μεγάρου, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΕΕΠΑΟ το 10ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Λευχαιμία στην Παιδική Ηλικία, όπου θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ασθένειας, σε ανοιχτό Φόρουμ με τη συμμετοχή παιδιάτρων αιματολόγων και ογκολόγων από όλο τον κόσμο. Το Συμπόσιο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και οι εργασίες του συμπίπτουν με τη Σύνοδο του I BFM SG.

Επίσης, στις 26-28 Μαΐου, στη Ρόδο, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΕΠΑΟ η 10η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τα Παιδιατρικά Νοσήματα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Αίματος και Μυελού των Οστών (European Society for Blood and Marrow Transplantation -Pediatric Diseases Working Party) και η 5η Συνάντηση των Νοσηλευτών Παίδων (Pediatric Diseases Nurses Group – PDNG), που πραγματοποιούνται ανά διετία και φέτος θα εστιάσουν στις εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση της λευχαιμίας σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τις κυτταρικές θεραπείες, καθώς και τα νέα δεδομένα που αυτές δημιουργούν για τη φροντίδα των ασθενών.

Η άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της Πολιτείας για την άρτια και σύγχρονη αντιµετώπιση των παιδιών µε καρκίνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητη, γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει αρωγούς.

Σε κάθε περίπτωση, εµείς θα συνεχίσουµε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας με την ίδια αποφασιστικότητα και με την ίδια πίστη ότι μπορούμε να φέρουμε το χαµόγελο και την ελπίδα στα παιδιά που αγωνίζονται καθηµερινά για τη ζωή τους!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μένια Κουκουγιάννη στα τηλέφωνα 212 1040610 και 6944 763143 ή στο e-mail: info@theadcase.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons