Ακόμη και μια μικρή μείωση του βάρους 5% έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία

zugaria.medium.jpg

Εάν ο δείκτης της ζυγαριάς δείξει έστω και λίγο λιγότερο, τότε αυτό είναι ήδη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο περιοδικό «Cell Metabolism» έδειξε ότι ακόμη και 5% λιγότερο βάρος μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία υπέρβαρων ανθρώπων.

Οι ασθένειες που προκαλούνται από το υπερβολικό βάρος είναι διαβήτης, σοβαρές παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, τραυματισμός των αρθρώσεων μέχρι και κατάθλιψη αφού συχνά οι υπέρβαροι άνθρωποι πέφτουν θύματα κοινωνικού ρατσισμού.

Η αμερικάνικη έρευνα προτείνει σε υπέρβαρα άτομα την απώλεια περίπου 5-10% του βάρους τους. Ο οργανισμός αντιδρά άμεσα σε αυτή την αλλαγή: ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα με αποτέλεσμα την βελτιωμένη λειτουργία των οργάνων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα διακρίνουν οι ειδικοί στο λίπος στην κοιλιακή χώρα που βρίσκεται γύρω από το έντερο και από άλλα όργανα του πεπτικού συστήματος. Αρχικά το κοιλιακό πάχος δεν προκαλεί ενοχλήσεις. Η ιδιαιτερότητά του όμως έγκειται στην ορμονική του δραστηριότητα.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, πάνω από 20 ορμόνες εντόπισαν οι ερευνητές στο κοιλιακό πάχος, οι οποίες καταλήγουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του λιπώδους ιστού. Οι συγκεκριμένες ορμόνες συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, διαβήτη τύπου 2, μέχρι και καρκίνο.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το κοιλιακό πάχος, όπως τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Η κορτιζόλη θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Όταν αυξάνεται μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Επιπλέον ρυθμίζει και δράσεις του μεταβολισμού και μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών ή έντονο αίσθημα πείνας. Έτσι ο άνθρωπος τρώει περισσότερο, συσσωρεύει περισσότερο λίπος και μπαίνει σε έναν επικίνδυνο κύκλο. Κάτι αντίστοιχο μπορεί και να συμβεί εάν για παράδειγμα κάποιος λαμβάνει θεραπεία με κορτιζόνη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons