Περισσότερα από 42.700 είναι τα κρούσματα του ιού Ζίκα στην Κολομβία

ZIKA1.jpg

Περισσότερα από 42.700 κρούσματα του ιού Ζίκα, από τα οποία οι 7.653 είναι έγκυες, έχουν καταγραφεί στην Κολομβία, δηλ. σχεδόν 5.700 νέα κρούσματα σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στη χώρα που έχε πληγεί περισσότερο από τον ιό μετά τη Βραζιλία.

Σε μία εβδομάδα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (INS) εντόπισε 5.695 νέα κρούσματα, από τα οποία οι 1.300 είναι έγκυες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 42.706.

Ο Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια Aedes aegypti, προκαλεί ήπια συμπτώματα γρίπης (πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση), θεωρείται όμως ύποπτο ότι όταν προσβάλλει μια έγκυο μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή γενετική δυσμορφία στο έμβρυο, τη μικροκεφαλία (μικρή περίμετρος κρανίου, μειωμένη πνευματική ανάπτυξη).

Ο ιός έχει εμφανιστεί σε 235 πόλεις της Κολομβίας και προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες (67,2%) και ιδίως τα άτομα από 25 έως 29 ετών (14%).

Στην Κολομβία, όπου το υπουργείο Υγείας έχει συνδέσει τον ιό Ζίκα με τρεις θανάτους εξαιτίας του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ, οι αρχές αναμένουν ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι θα προσβληθούν φέτος από τον ιό και περίπου 500 έμβρυα θα γεννηθούν με μικροκεφαλία.

Η Βραζιλία καταγράφει ήδη ενάμισι εκατομμύριο κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωθεί σε όλη την αμερικανική ήπειρο εκτός από τον Καναδά και τη Χιλή.

Στο μεταξύ, ένα πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού Ζίκα διά της σεξουαλικής οδού καταγράφηκε στη Γαλλία, σε μία γυναίκα η οποία μολύνθηκε από τον σύντροφό της ο οποίος είχε επιστρέψει από τη Βραζιλία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή, την οποία επιβεβαίωσε η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν.

Αυτή η περίπτωση σεξουαλικής μετάδοσης, που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες, «αφορά μια γυναίκα που δεν είναι έγκυος», δήλωσε η υπουργός, η οποία βρίσκεται στη Γουιάνα. Το ζευγάρι κατοικεί στην περιοχή του Παρισιού και η γυναίκα «είναι καλά», διευκρινίστηκε από το περιβάλλον της υπουργού.

Μία περίπτωση σεξουαλικής μετάδοσης του Ζίκα καταγράφηκε στο Τέξας στις 2 Φεβρουαρίου σε μία γυναίκα που ο σύντροφός της είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons