Γιατί το 2050 ο μισός πλανήτης θα χρειάζεται να φοράει γυαλιά

youth01.jpg

Το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να έχει ανάγκη από γυαλιά μυωπίας το 2050, σύμφωνα με τους ερευνητές. Μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 16%, από το 34% που φορά σήμερα.

Ο λόγος για την ξαφνική πτώση στις ικανότητές της όρασης των ανθρώπων οφείλεται στον πάρα πολύ χρόνο που περνάμε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και του smartphone και ο λίγος χρόνος που περνά κάποιος χωρίς αυτά, σύμφωνα με έρευνα ειδικών η οποία δημοσιεύεται σε περιοδικό οφθαλμολογίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, 4,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι -ή το 49,8% του παγκόσμιου πληθυσμού- θα χρειαστεί γυαλιά από το 2050. Το 2010, 28,3% -ή 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι- έπασχαν από μυωπία, πράγμα που σημαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς ότι η τεχνολογία σχεδόν διπλασιάζει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει μυωπία.

youth03.jpg

Ο τρόπος ζωής και οι αλλαγές που προκύπτουν από το συνδυασμό της μειωμένης παραμονής σε εξωτερικούς χώρους και την αύξηση της εργασίας είναι αυτό που προσδιορίζει το χρόνο που δαπανάται από τους ανθρώπους για να κοιτούν στις οθόνες. Η μελέτη, επίσης, δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και τμήματα της Ασίας είναι πιθανό να είναι αυτά τα άτομα με μειωμένη όραση σύντομα καθώς περνούν περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας οθόνες είτε υπολογιστή, είτε smartphone. Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα παιδιά στη Βρετανία έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν πιο αδύνατη όραση σήμερα από ό,τι πριν από 50 χρόνια.

Ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει και μια αντιφατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο που δεν συνδέει την μυωπία με τις οθόνες μετά από έρευνα που έκανε σε 4.500 παιδιά και αμφισβητεί αν όντως αυτές επηρεάζουν τη μυωπία. Πάντως και οι δύο (έρευνες) συμφωνούν ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο έξω είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν μυωπία χωρίς να μπορούν να απαντήσουν με σαφήνεια τι είναι αυτό που την προκαλεί σε όλες τις περιπτώσεις.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons