Στους 132 έφτασαν οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης

%CE%93%CE%A1%CE%99%CE%A0%CE%97-%CE%95%CE

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας, καθώς πλέον είναι «υπεύθυνη» για 132 θανάτους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έξι νέα κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, δηλώθηκαν σήμερα, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να ανέρχεται σε 100, ενώ συνολικά 371 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους.

Η πλειονότητα των περιστατικών με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Το στέλεχος γρίπης που επικρατεί είναι ο ιός γρίπης τύπου Α(Η1Ν1)pdm09.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κορύφωση της δραστηριότητας της γρίπης αναμένεται προς το τέλος του μήνα, ενώ θα παραμείνει σε έξαρση έως τις αρχές Απριλίου.

Επιστολή του ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας

Στο μεταξύ, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει αναφορά σε μία ακόμη, όπως αναφέρει «ζωή συνανθρώπου μας σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του ιού της γρίπης».

Στην επιστολή, οι γιατροί λένε ότι καλούνται να γνωστοποιήσουν ακόμα μια περίπτωση ασθενούς, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναχή από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος, η οποία έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν υπήρχε καμία θέση ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ιδιωτική κλινική «ΥΓΕΙΑ», χωρίς μάλιστα να υφίσταται πλέον δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της.

Στην επιστολή του ο ΙΣΑ: «Όπως σας έχουμε αναφέρει και δημόσια, ενώ είχατε εγκαίρως ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι από τον Απρίλιο θα αποχωρήσει το προσωπικό των ΜΕΘ, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, παρόλα ταύτα ουδέν πράξατε για την απαραίτητη στελέχωση των Μονάδων.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ασθενείς αναγκάζονται καθημερινά να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος αυτών. Συνέπεια των ανωτέρω είναι να υποχρεώνονται να πουλήσουν ολόκληρη την περιουσία τους για να σώσουν τους εαυτούς τους ή τους συγγενείς τους».

Στο τέλος της επιστολής, ο ΙΣΑ ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι θα τον καθιστά γνώστη, κοινοποιώντας κάθε σχετική επιστολή που λαμβάνει για το θέμα αυτό.

«Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο «και πέντε» στον χώρο της Υγείας, διανύοντας την εβδομάδα κορύφωσης του ιού της γρίπης, και σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα και να επιληφθείτε για την περίπτωση της ανωτέρω μοναχής, μήπως και μπει μια τελεία στην μακροσκελή λίστα των θυμάτων από τον ιό της γρίπης», καταλήγει ο ΙΣΑ.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons