Πώς επηρεάζει το αυξημένο βάρος το σκελετό των παιδιών

paxysarkia-paidi_4.medium.jpg

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παχύσαρκα παιδιά τείνουν να έχουν και υψηλότερα επίπεδα μυϊκής μάζας, τα οποία συμβάλλουν στην οστική ανάπτυξη. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, φαίνεται ότι το υπερβάλλον σωματικό λίπος ενδεχομένως να έχει αρνητική επίδραση στην οστική υγεία των παιδιών.

Για τους σκοπούς της παρούσας ανασκόπησης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Current Opinion in Endocrinology, Diabetes and Obesity, οι ερευνητές εξέτασαν δείκτες που σχετίζονται με το μέγεθος και τη δύναμη των οστών, κατά τη διάρκεια της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας.

Όπως αναφέρουν, η μυϊκή μάζα καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί το οστό. Επομένως, εφόσον τα παχύσαρκα παιδιά έχουν και υψηλότερα επίπεδα μυϊκής μάζας, θα περίμενε κανείς ότι θα έχουν μεγαλύτερα και δυνατότερα οστά. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ανασκόπησης δεν επιβεβαιώνουν την παραπάνω υπόθεση.

Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπερβάλλον σωματικό λίπος μπορεί να αποθηκευτεί εντός των μυών, γεγονός που ενδεχομένως επηρεάζει αρνητικά την οστική ανάπτυξη. Ο επικεφαλής της μελέτης σχολιάζει πως θα πρέπει να διεξαχθούν νέες μελέτες, προκειμένου να διερευνηθεί με ποιο τρόπο μπορεί το σωματικό λίπος να επηρεάσει την ανάπτυξη των οστών στα παιδιά. Κλείνοντας, δεδομένης της πιθανής αρνητικής επίδρασης του υπερβάλλοντος σωματικού λίπους στην οστική υγεία, προτρέπει την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής και άσκησης από τα παιδιά.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons