Οκτώ πράγματα που δεν ξέρετε για το ροχαλητό

protothen02.jpg

Μια κουραστική ημέρα στη δουλειά ή στο σπίτι με τα παιδιά μπορεί να σας δημιουργήσει μια απεγνωσμένη λαχτάρα για μια ξεκούραστη νύχτα. Όταν όμως ο σύζυγος σας δίπλα σας ροχαλίζει σαν τρακτέρ, μόνο ξεκούραστος δεν είναι ο ύπνος. Ευτυχώς οι ειδικοί του ύπνου ξέρουν τι είναι εκείνο που προκαλεί το ροχαλητό και βάζουν ένα τέλος σε αυτό. Μάθετε ποια είναι τα πράγματα που σχετίζονται με το ροχαλητό και διευκολύνετε την καθημερινότητά σας.

Τα περιττά κιλά έχουν συσχετιστεί με το ροχαλητό

Όσο περισσότερα κιλά παίρνει κανείς, τόσο οι μύες στο εσωτερικό του λαιμού γίνονται παχύτεροι και υπάρχει στένωση των αεραγωγών. Καθώς κλείνει ο αεραγωγός, οι ιστοί είναι πιθανότερο να «δίνουν μάχη» ο ένας εναντίον του άλλου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτός ο ήχος. Τα καλά νέα: η απώλεια περίπου 10% του σωματικού βάρους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση.

Τι καταναλώσατε πριν κοιμηθείτε;

Το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά μειώνουν τον τόνο ανάπαυσης των μυών στο πίσω μέρος του λαιμού, καθιστώντας το ροχαλητό πιο πιθανό. Επίσης η κατανάλωση του αλκοόλ τέσσερις έως πέντε ώρες πριν τον ύπνο κάνει το ροχαλητό χειρότερα. Αυτά λοιπόν που πρέπει να αποφεύγετε πριν τον ύπνο είναι τα ηρεμιστικά χάπια και άλλα φάρμακα που χαλαρώνουν τους μύες, το αλκοόλ και τα βαριά ή πικάντικα φαγητά, ιδιαίτερα αν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δεδομένου ότι μπορούν να φουντώνουν και να ερεθίζουν το λαιμό σας.

Οι αλλεργίες μπορεί να αποτελούν έναυσμα

Η εισπνοή αλλεργιογόνων, όπως η γύρη και η τρίχα των κατοικίδιων ζώων, πυροδοτεί τη διόγκωση στην μύτη και τους μύες στο λαιμό. Καθώς οι μύες έρχονται σε αυξημένη επαφή, ο αεραγωγός είναι πιθανό να κλείσει, ειδικά την ώρα του ύπνου.

Ευτυχώς οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται εύκολα με τη χρήση στεροειδών και αντιισταμινικών που δρουν καταπραϋντικά στην εκδήλωση της αλλεργίας. Και κρατήστε τα κατοικίδια ζώα έξω από το υπνοδωμάτιο.

Το τσιγάρο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα

Το κάπνισμα – πέρα από τις γνωστές του επιπτώσεις στην υγεία- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών στους βλεννογόνους της μύτης και προκαλεί διόγκωση των ιστών του λαιμού «μπλοκάροντας» ενίοτε τους πνεύμονες. Αν αναζητάτε λόγους για να κόψετε το τσιγάρο, τότε μπορείτε να προσθέσετε και το ροχαλητό σε αυτούς.

Απλά τρικ κατά τη διάρκεια του ύπνου θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά

Ο ύπνος ανάσκελα ενθαρρύνει το ροχαλητό ενώ αντιθέτως ο ύπνος στο πλάι μπορεί να το σταματήσει. Κάποιοι μάλιστα γιατροί προτείνουν ακόμα και το ράψιμο μιας μπάλας του γκολφ ή του τένις στο πίσω μέρος της πυτζάμας. Αυτό προκαλεί δυσφορία στο στριφογύρισμα και «υπενθυμίζει» στο άτομο που ροχαλίζει να κοιμάται στο πλάι. Τελικά, καταλήγει να γίνεται συνήθεια και μετά από λίγο καιρό δεν χρειάζεται υπενθύμιση.

Ανοίξτε τις ρινικές διόδους

Αν το ροχαλητό σας είναι ρινικό, τότε ίσως σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα ρουθούνια σας ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με ειδικά αυτοκόλλητα επιθέματα που θα βρείτε στα φαρμακεία. Αυτό θα επιτρέψει στον αέρα να διέρχεται ανενόχλητος. Δοκιμάστε επίσης να κάνετε ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο. Η εισπνοή των υδρατμών θα ανοίξει τις ρινικές διόδους.

Μέλι πριν του ύπνο

Μπορεί να μην είστε ο Winnie αλλά λίγο μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει θαύματα! Αυτό επειδή η κατανάλωση μελιού βοηθά τη διέλευση του αέρα, λειτουργώντας σαν λιπαντικό στο λαιμό, με αποτέλεσμα να αποτρέπει το ροχαλητό. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μέλι στο τσάι σας, πριν κοιμηθείτε για να απολαύστε έναν ήσυχο ύπνο.

Μπάλα του τένις (!)

Κάποιοι μάλιστα γιατροί προτείνουν το ράψιμο μιας μπάλας του γκολφ ή του τένις στο πίσω μέρος της πυτζάμας. Αυτό προκαλεί δυσφορία στο στριφογύρισμα και «υπενθυμίζει» στο άτομο που ροχαλίζει να κοιμάται στο πλάι. Τελικά, καταλήγει να γίνεται συνήθεια και μετά από λίγο καιρό δεν χρειάζεται υπενθύμιση.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons