Νέο κρούσμα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

2014-10-28t110954z_1538808902_gm1eaas1gu

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε σήμερα ένα νέο κρούσμα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, το δεύτερο στη χώρα αυτή μετά την ανακοίνωση στα μέσα του μήνα από τον παγκόσμιο οργανισμό ότι «δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης» του ιού. «Έχουμε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Πηγές του υπουργείου Υγείας της Σιέρα Λεόνε δήλωσαν ότι πρόκειται για τη θεία της 22χρονης φοιτήτριας που είχε προσβληθεί από Έμπολα και υπέκυψε στις 12 Ιανουαρίου, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε μόνον ότι πρόκειται για μια «στενή συγγενή της φοιτήτριας Μαρί Τζάλοχ» και ότι η ασθενής «μεταφέρθηκε στο Φρίταουν και εισήχθη για θεραπεία» σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η άτυχη 22χρονη φοιτήτρια Μαρί Τζάλοχ ασθένησε στις αρχές της χρονιάς και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου.

Η συγγενής «αυτή βρισκόταν μεταξύ των γυναικών που μετείχαν στην τελετουργία που ακολουθείται παραδοσιακά για το πλύσιμο της σορού της Μαρί Τζάλοχ πριν από τον ενταφιασμό της», διευκρίνισε μια από τις πηγές του υπουργείου Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς είχε δηλώσει επίσης όταν επιβεβαίωσε την είδηση για το δεύτερο κρούσμα ότι η γυναίκα αυτή φρόντιζε την ανιψιά της που είχε αρρωστήσει. Μετά «και αυτή παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου καθώς βρισκόταν υπό παρακολούθηση και σε καραντίνα».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons