Πώς η διατροφή σχετίζεται με την ψυχική μας υγεία

diet.medium.jpg

Η ψυχική υγεία αποτελεί σημαντικό μέρος της υγείας του οργανισμού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από πληθώρα ερευνών που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπου φαίνεται τα άτομα με κακή ψυχική υγεία να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο. Επιπλέον μελέτες έχουν συσχετίσει την κακή ψυχική υγεία με τις διακρίσεις που υπάρχουν στο φύλο, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αυξημένη βία και εγκληματικότητα.

Όπως οι ειδικοί επισημαίνουν, ο εγκέφαλος χρειάζεται διάφορα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να παραμείνει υγιείς και να λειτουργεί σωστά. Επομένως η σωστή διατροφή είναι ένας τρόπος ο οποίος θα μπορούσε να βελτιώσει τη ψυχική υγεία και την ευεξία του ατόμου.

Επιστημονικές αναφορές καταδεικνύουν σαφέστατα η μεσογειακή διατροφή δεν είναι καλή μόνο για την σωματική υγεία αλλά και για την ψυχική υγεία. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με σχεδόν 11.000 γυναίκες μέσης ηλικίας διαπιστώθηκε ότι εκείνες που ακολουθούσαν ένα διατροφικό μοντέλο στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής είχαν καλύτερη γνωστική και ψυχική υγεία.

Άφθονα φρούτα λοιπόν, λαχανικά, όσπρια, ολικής αλέσεως δημητριακά, λιγότερα κόκκινο κρέας και ζάχαρη, μπορούν να αποτελέσουν ένα σύμμαχο τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας θωράκιση. Επιπρόσθετα, πληθώρα μελετών δείχνουν ότι και η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική και για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Φυσική άσκηση όπως η κηπουρική, το περπάτημα στη φύση κ.α μπορεί να είναι αποτελεσματική ακόμη και ως αντικαταθλιπτικό σε θεραπεία ήπιας έως μέτριας κατάθλιψης.

Τέλος, μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 από ερευνητές από το George Institute on Global Health in Australia, αναφέρει ότι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες το βράδυ, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών προβλημάτων.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons