ΙΣΑ: Ανυπεράσπιστοι απέναντι στη γρίπη

gripi.medium.jpg

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την  την υγειονομική θωράκιση της χώρας, για την επιδημία της γρίπης που έχει ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.

«Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δεν υπήρξαν εκστρατείες ενημέρωσης, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Την ίδια ώρα, το Δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, με τις δομές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η αναμενόμενη εμφάνιση περιστατικών με βαριές επιπλοκές, θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπάρχουσες δομές που λειτουργούν οριακά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ, σημειώνει πως «παρά το γεγονός ότι η επιδημία της γρίπης ήταν αναμενόμενη, το υπουργείο Υγείας, δεν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να αυξηθεί δραματικά η λίστα αναμονής-είχε φτάσει τους 70 ασθενείς την ημέρα- και κάποιοι συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι». Τέλος, ο Σύλλογος αξιώνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «να δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να σταματήσει με τις παραλείψεις και τον κακό σχεδιασμό, να θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons